PRIPREMNE UTAKMICE ILI UTAKMICE ZA KLAĐENJE

Kako u Antaliji i na Kipru sudije poklanjaju penale i "šteluju" rezultate

Utakmica Astra (Rumunija) - Pogon (Poljska), koja je završila 3:1, imala je čudan tok, a posebno je zanimljiva zato što je rumunski reprezentativac Kristian Sapunaru, nakon poklon penala, samo dodao loptu golmanu. Sudije su zahtjevale da se ponovi penal, a Danijel Nikulae je poslao namjerno pored gola
1 komentar(a)
Astra, Foto: Youtube screenshot
Astra, Foto: Youtube screenshot
Ažurirano: 31.01.2017. 12:57h

Federbet - međunarodna organizacija, koja se bavi otkrivanjem i upozoravanjem na neregularnosti u fudbalu, i ukazuje na mogućnost namještanja mečeva, izdvojila je u posljednjem izvještaju sumnjive radnje koje su se događale tokom pripremnih mečeva na Kipru i u Antaliji.

Javna je tajna da utakmice, koje se organizuju u toj zemlji i u Turskoj, u sklopu priprema za proljećnji dio sezone, često kontroliše kladioničarska mafija, da li preko samih klubova, igrača, ili sudija, koji utiču na ishod mečeva.

Takvi slučajevi, obavijeni velikom sumnjom, zabilježeni su i ovih dana.

Jedna od utakmica takve vrste bila je ona koju su odigrali Kluž (Rumunija) i Ufa (Rusija).

Sudije su u finišu poluvremena uzele stvar u svoje ruke.

Prvo su produžile poluvrijeme za sedam minuta, pa dosudile sumnjiv penal za Kluž, a kada ga je rumunski igrač promašio, ponovili su izvođenje – iz drugog pokušaja je poszignut gol.

"Stajao sam kraj pomoćnog sudije, koji je odmah nakon promašaja podigao zastavicu. Tada smo shvatili da će šutirati sve dok ne padne gol", rekao je jedan od trenera Ufe.

I u Antaliji su su se igrale sumnjive utakmice.

Takav je bio meč rumunskog Pandurija i Krilje Sovjetov iz Rusije.

Federbet je konstatovao da poslije 35 minuta nije bilo golova, a koeficijent u kladionicama na igru 3+ bio je samo 1,45.

Dva sporna penala su dosuđena na meču, koji je zavrđen 2:2.

I utakmica Astra (Rumunija) - Pogon (Poljska), koja je završila 3:1, imala je čudan tok, a posebno je zanimljiva zato što je rumunski reprezentativac Kristian Sapunaru, nakon poklon penala, samo dodao loptu golmanu.

Sudije su zahtjevale da se ponovi penal, a Danijel Nikulae je poslao namjerno pored gola!

U drugom poluvremenu isto je uradio i jedan fudbaler Pogona, nakon novog nepostpojećeg penala.

Sumnjiva je i utakmica između Botosanija (Rumunija) i Amkara (Rusija), zbog dva nepostojeća penala.

Preporučujemo za Vas