Real je stopirao moj odlazak na "Stamford bridž"

"Navodno, ljudima iz kluba je zasmetalo što je Čelsi prodavao dresove sa mojim imenom prije nego što je transfer završen", rekao je brazilski majstor
0 komentar(a)
Robinjo, Foto: Twitter
Robinjo, Foto: Twitter
Ažurirano: 30.01.2017. 18:10h

Postoji anegdota po kojoj je Robinjo 2008. godine napustio Real Madrid i pošao u Englesku misleći da je potpisao za Čelsi.

Tek kada je sletio na Ostrvo dočekao ga je šok - njegov novi klub je bio Mančester siti.

Nije dokazano da je sva ta priča zaista istinita, ali je Brazilac devet godina kasnije priznao da je želio da pojača klub sa "Stamford bridža".

"Želio sam u Čelsi. Tadašnji trener Luiz Felipe Skolari mi je rekao da me vidi kao igrača koji pravi razliku u njegovom timu, jer mu Čelsi tada, kako mi je priznao, nije bio dovoljno kreativan", rekao je Robinjo za "FourFourTwo".

Čelsi je želio Robinja, on je htio u London, ali je posao pokvario Real.

"Real je sve stopirao. Navodno, ljudima iz kluba je zasmetalo što je Čelsi prodavao dresove sa mojim imenom prije nego što je transfer završen. Znam da to nije tako, ili da je to samo mali razlog. Prije bih rekao da je sve bilo stvar ponosa za Real", dodao je Robinjo.

Umjesto u Čelsi, Robinjo je stigao u Siti vidno nezadovoljan.

Nije se proslavio, uz to je imao i velikih problema sa tadašnjim menadžerom Markom Hjuzom.

"Prava istina je da Hjuz nije održao obećanje koje mi je dao. Došao sam u Siti bez odmora, obećao mi je da ću dobiti sedmicu. Nije me ispoštovao, pa sam otišao sam, i to na Tenerife", dodao je Robinjo.

Robinjo je potom pošao na pozajmicu u Santos, onda je pojačao Milan, a kasnije je bio i član kineskog Gvangžu Evergrandea.

Od februara prošle godine je fudbaler Atletiko Mineira.

Bonus video: