Murinjo: Odbio sam Kineze!

"Svako ima svoj život, donosi odluke i za njih je odgovoran. Možda drugi menadžeri u Premijer ligi kritikuju igrače koji se odluče za Kinu, ali ja to neću", rekao je Murinjo
0 komentar(a)
Murinjo, Foto: Reuters
Murinjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.01.2017. 16:02h

I Žoze Murinjo je imao ponudu iz Kine!

Portugalac je otkrio da je bio na meti neimenovanog kluba sa Dalekog istoka, ali da je odbio bez razmišljanja.

Murinjo nije, međutim, precizirao da li su ga Kinezi zvali prije ili pošto je preuzeo Mančester junajted.

"Odbio sam ponudu iz Kine, ali to ne znači da imam pravo da kritikujem bilo koga ako odluči da ode tamo. Svako ima svoj život, donosi odluke i za njih je odgovoran. Možda drugi menadžeri u Premijer ligi kritikuju igrače koji se odluče za Kinu, ali ja to neću", rekao je Murinjo.

Menadžer Junajteda je nedavno rekao da ne bi rekao Vejnu Runiju da odbije prelazak u Kinu za veliki novac ako legendarni as "crvenih đavola" odluči da napusti "Old traford".

"Kada ste u pregovorima sa igračem oko novog ugovora i ponudite mu pet miliona funti za godinu, a onda klub iz Kine dođe sa ponudom od 25 miliona jasno je da ste u problemu. Možda će fudbaler da prihvati pet miliona zato što voli fudbal, a možda neće nego 25 iz ljubavi prema novcu", jasan je Murinjo i poentirao:

"U suštini sam zabrinut, jer Kinezi mogu da ponude ugovore koje nijedan klub u Evropi ne može. Ali, na kraju krajeva, igrač koji želi da ide je igrač kojeg možda i više ne želite da zadržite", istakao je Murinjo.

Kina, dakle, neće vidjeti Murinja u bliskoj budućnosti, ali je tamo već dosta cijenjenih trenerskih imena kao što su Luiz Felipe Skolari, Andre Viljaš-Boaš, Sven-Goran Erikson, Alberto Zakeroni, Gregorio Mansano...

Bonus video: