Junajted siguran, senzacija je Saton, eliminisana dva premijerligaša

"Sada želimo nekog od velikana - Arsenal ili Mančester junajted. Utakmice kao što je ova vam produžuju život, oduševljeni smo", rekao je junak Satona Džejmi Kolins
0 komentar(a)
Maruan Felaini, Foto: Reuters
Maruan Felaini, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.01.2017. 18:02h

Mančester junajted nije dozvolio iznenađenje, pobijedio je Vigan na "Old trafordu" i plasirao se u peto kolo FA kupa.

"Crveni đavoli" su slavili sa 4:0 uz gol i asistenciju Bastijana Švajnštajgera, ali na Ostrvu svi pričaju o Satonu, klubu iz engleske Konferencije.

Saton je eliminisao člana Čempionšipa Lids pobjedom kod kuće od 1:0.

Jedini pogodak dao je Džejmi Kolins iz penala u 53. minutu, pa je Saton izbacio tim od kojeg je tačno za 83 pozicije slabije plasiran u engleskom fudbalu.

Ovo je Satonu najveći uspjeh u istoriji, a najbolji rezultat je ostvario 1989. godine kada je stigao do trećeg kola FA kupa.

"Sada želimo nekog od velikana - Arsenal ili Mančester junajted. Utakmice kao što je ova vam produžuju život, oduševljeni smo", rekao je Kolins.

Menadžer Pol Dosvel je sijao od sreće:

"Neka nam naredni rival bude ko god, mi živimo san", istakao je Dosvel.

Dva premijeligaša su završila takmičenje - Votford je eliminisan na gostovanju Milvolu (1:0), dok je Fulam, koji vodi Slaviša Jokanović, bio ubjedljiv protiv Hala (čak 4:1).

Uz Saton, u subotu je prošao još jedan klub koji nije profesionalni.

U pitanju je Linkoln, koji je eliminisao Brajton i prvi put u istoriji FA kupa će u osmini finala igrati dva kluba iz Konferencije.

Bonus video: