Transferi uživo: Roma čestitala Salahu, Banega ne mrda iz Intera

Pratite 28. dan prelaznog roka na portalu Vijesti
95 pregleda 1 komentar(a)
Mohamed Salah, Foto: Reuters
Mohamed Salah, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.01.2017. 22:24h

23.07 - Ever Banega neće napustiti Inter u ovom prelaznom roku, istakao je njegov menadžer Marselo Simonijan.

"Ever je srećan u Interu, polako se navikao na italijanski fudbal. Da li ostaje? Naravno. Isti je odgovor i na pitanje da li bi volio da igra više", rekao je Simonijan.

22.04 - Egipat je u polufinalu Kupa afričkih nacija, to znači da Roma neće imati Mohameda Salaha na raspolaganju ni u narednom kolu u Seriji A.

Lućano Spaleti vjerovatno nije zadovoljan, ali Roma je na zvaničnom Tviter nalogu čestitala Salahu i Egiptu plasman. Egipćani su u četvrtfinalu bili bolji od Maroka.

21.27 - Inter na sve načine pokušava da proda Andreu Ranokju, ali to nije jednostavno, jer nijedan klub nije spreman da plati osam miliona koliko traži milanski velikan.

Zainteresovan je Zenit, ali Rusi sada imaju plan da dovedu Baneta Ivanovića, kojem na ljeto ističe ugovor sa Čelsijem.

21.15 - Ronaldinjo se vratio u Pariz, ali samo turistički.

Brazilski majstor je gost Pari Sen Žermena na utakmici protiv Monaka, a izveo je i početni udarac.

20.48 - Italijanski "Skaj sport" javlja da će Lukas Okampos, argentinski bočni napadač, sjutra potpisati za Milan.

Đenova je prije dva dana pristala na pozajmicu sa pravom otkupa, a večeras je posao odoborio Olimpik Marsej, koji ima 50 odsto vlasništva nad 23-godišnjim fudbalerom.

20.43 - Brazilski vezista Valas dolazi sjutra u Hamburger iz Gremija za 10 miliona eura.

20.20 - Dmitri Paje je prošao ljekarske preglede u Olimpik Marseju.

Možda će se do kraja dana slikati u dresu novog kluba, nakon što je Vest Hem pristao da ga proda za 25 miliona funti (oko 30 miliona eura).

20.17 - Sve se promijenilo za Bastijana Švajnštajgera u Mančester junajtedu.

Njemački veteran danas je postigao gol i asistirao u pobjedi nad Viganom u FA kupu, i obezbijedio budućnost u klubu.

"Švajni ne ide nigdje. On će biti registrovan i za Ligu Evrope. Sada ima mjesta za njega, nakon odlaska Depaja i Šnajderlina", rekao je Murinjo.

20.07 - Dejvid Bekam je još prije 14 godina napustio Mančester junajted, otišao u Real, ali odlazak iz voljenog kluba nikada nije zaboravio.

On je za BBC otkrio "pikanteriju".

"Odlazak mi je toliko teško pao da tri godine nisam odgledao Junajtedovu utakmicu", rekao je legendarni engleski fudbaler.

20.00 - Kako javlja "Marka", Đovani Simeone dobio je ponudu da dođe u Španiju.

Viljareal je ponudio Đenovi 20 miliona eura, ali je ponuda odbijena.

19.39 - Posljednjeg dana prelaznog roka, u utorak, Mančester siti bi mogao da dovede igrača u odbrani.

Engleski mediji javljaju da je Siti ozbiljno zainteresovan za Majkla Kina, 24-godišnjeg defanzivca Barnlija, koji je karijeru počeo u Mančester junajtedu.

Gvardiola je, međutim, rekao da je zadovoljan sastavom.

19.11 - Federiko Kijeza i Đovani Simeone, sinovi nekadašnjih asova Enrika Kijeze i Dijega Simeonea, biće zvijezde prelaznog roka u Italiji.

Mediji javljaju da i Inter i Milan žele da dovedu dva talenta na ljeto.

Kijeza igra u Fiorentini, Simeone u Đenovi.

18.45 - Italijanski drugoligaš Latina pustila je napadača Boakjea u Crvenu zvezdu da bi otvorila mjesto za Brazilca zvučnog prezimena i jakih fudbalskih gena - blizu dolaska je Rivaldinjo, sin legendarnog Rivalda.

Rivaldinjo igra u Internasionalu iz Porto Alegrea, čiji je trener njegov otac, bivši as Barselone.

"Gazeta delo sport" piše da bi transfer mogao da bude završen do kraja dana.

18.41 - Njemački "Bild" piše da će Borusija Dortmund na ljeto dovesti štopera Omera Topraka iz Bajera za oko 15 miliona eura.

18.25 - Kako javlja "Marka", Alesio Ćerći, zaboravljeni napadač Atletika, ima ponude Lacija i Peskare, ali malo vremena da se transfer završi.

18.22 - Klaudiju Ranijeriju gori pod nogama, a slabo mu idu pokušaji da dovede pojačanje u odbrani,

Nakon što ga je Sasuolo više puta odbio za Federika Aćerbija, to je uradio i Anderleht, koji nije prihvatio ponudu od 7,5 miliona funti za Karu Mbođija.

Klub iz Brisela traži 13 miliona.

18.03 - Crvena zvezda je dobila pojačanje u napadu - novi adut Grofa Božovića je Ričmond Boakje, koji je posljednju sezonu igrao u italijanskom rugoligašu Latini.

Napadač iz Gane je igrao za Sasuolo, Elče i Juventus, a na Marakanu će doći na pozajmicu do ljeta 2018.godine.

On se nalazi pod ugovorom sa Atalantom, a Crvena zvezda će plaćati polovinu njegove plate - devet hiljada eura.

17.41 - Dmitri Paje, prva zvijezda prelaznog roka, uz Drakslera i Guedeša, sletio je u Marsej.

17.26 - Atletiko gleda u budućnost. Vrlo brzo, vjerovatno ovog ljeta u Madrid će doći Huan Manuel Sanabrija, 16-godišnji Urugvajac, super-talentovani vezni igrač.

Sanabrija igra u Nasionalu.

17.14 - Engleski mediji javljaju da je Liverpul prvi u redu za kupovinu 22-godišnjeg Leandra Paredesa, argentinskog veziste koji igra u Romi.

17.04 - "San" javlja da Totenhem planira da ponudi 28 miliona eura Kristal Palasu za Vilfreda Zahu.

16.55 - Dmitri Paje je na putu iz Londona u Marsej i sa nestrpljenjem čeka dolazak u novi klub.

Ranije danas Vest Hem i Olimpik dogovorili su obeštećenje u iznosu od 25 miliona funti, a Paje je pristao da prima 25 hiljada funti nedjeljno manje, nego što je primao u londonskom klubu.

On će u Marseju zarađivati 100 hiljada funti za sedam dana.

16:41 - Napadač Viljareala Alešandre Pato karijeru će nastaviti u Kini. Tjanđin je dogovorio 18 miliona odštete za 27-godišnjeg Brazilca, koji još nije potpisao jer insistira na plati od 10 miliona eura.

Zbog insistiranja Pata na tako velikom iznosu juče je kineski klub bio na pragu odustajanja od njegovog angažmana, iako je već prošao medicinske preglede.

15:56 - Fudbaler Stouka Bojan Krikić igraće do kraja sezone na pozajmici u Majncu, saopštio je danas taj njemački klub.

"Čast mi je što mi je Majnc dao priliku da se dokažem u Bundesligi, jednoj od najjačih liga u Evropi", rekao je Krkić za sajt kluba.

Španski fudbaler je karijeru počeo u Barseloni, a igrao je još i za Romu, Milan i Ajaks prije prelaska u Stouk 2014. godine. U Premijer ligi je odigrao 52 utakmice i postigao 14 golova.

15:25 - Moskovskoj Lokomotivi na pripremama u Marbelji pridružio se i peruanski napadač Džeferson Farfan. On je kao slobodan igrač došao iz Al Džazire, u kojoj je bio Vučinićev saigrač. "Željezničari" su sa 32-godišnjim napadačem potpisalio ugovor do ljeta, uz opciju produžetka saradnej za još godinu.

Farfan je sa uspjehom igrao u Šalkeu od 2008. do 2015. a prethodno je četiri godine bio u PSV-u.

15:12 - Iako je bio na meti mnogih velikana 20-godišnji Frank Kesi će iz Atalante pojačati Romu! Vezista iz Obale Slonovače će dres "vučice" nositi tek od jula, zbog finasijskog fer-pleja, a to će Romu koštati 30 miliona eura.

Roma i Atalanta su već usaglasili transfer, u čemu je "vučici" pomogla želja Atalante da u njene redove pristupi 18-godišnji defanzivac Rikardo Markica.

14:41 - Napadač Napolija Manolo Gabjadini blizak je prelasku u Sautempton. Engleskom klubu treba napadač u napadu na titulu u Liga kupu, a 25-godišnji napadač će ih koštati 17 miliona eura, uz 3,5 miliona bonusa.

Očekuje se da će transfer biti obavljen već danas, saznaje "Fudbal Italija"

Gabjadini je za Napoli odigrao ove sezone 19 utakmica i postigao je pet golova.

13:55 - Domeniku Berardiju bile su dovoljne svega tri utakmice da se oko 22-godišnjeg napadača Sasuola otimaju najveći!

Čelsi, tačnije njegov trener Antonio Konte želi Berardija na ljeto u plavom dresu. Problem je, međutim, što prioritetno pravo otkupa Berardijevog ugovora za 25 miliona eura ima Juventus.

Berardi je prvi dio sezone propustio zbog povrede, vratio se ovog mjeseca i doigrao je tri utakmice

12:13 - Prošle godine je bio jedan od trojice najboljih igrača Premijer lige, ali je odlučio da se vrati kući - Dimitri Paje je uspio u bojkotu Vest Hema, koji je odlučio da napokon prihvati ponudu Marseja.

Vest Hem je pristao na 30 miliona obeštećenja za 29-godišnjeg vezistu francuske selekcije, a Paje će sa Marsejom potpisati ugovor na četiri i po godine.

Očekuje se da Paje danas stigne u Marsej i obavi medicinske preglede, saznaje "Telefoot".

11:17 - Sjajni vezista "elfa" Bastijan Švajštajger napokon je stekao povjerenje trenera Mančester juanjteda Žozea Murinja., Popularni Švajni od dolaska Portugalca je bio u drugom planu i spekulisalo se o njegovom odlasku tokom mjeseci provedenih u drugom timu "đavola".

Ipak, prije mjesec Švajni je priključen prvom timu a Murinjo je potvrdio "Miroru" da će Švajnštajger ostati u klubu i najvjerovatnije biti prijavljen za noakut fazu Lige Evrope.

11:08 - Mladi vezista Rome, Žerson, uskoro bi mogao da pojača Lil. Roma je od Fluminensea za 16,6 miliona eura dovela 19-godišnjeg Žersona, ali mu nije uspjelo da se izbori za prvi tim. On je nastupio u svega četiri utakmice "vučice".

Dva kluba razmatraju pozajmicu sa mogućnostima otkupa ugovora na ljeto.

10:00 - Dan počinje informacijom "Dejli mejla" da je i Arsenal krenuo u trku za napadačem Atletika Antoanom Grizmanom. Mančester junajted od ranije slovi kao glavni kandidat da se pojača sjajnim Francuzom, i "đavoli" kao svoj adut vide sjajne drugarske odnose Pola Pogbe i Grizmana, ipak...

Arsenal, sa druge strane, je spreman da da veću platu francuskom napadaču i spekuliše se o cifri od preko 250 hiljada funti nedjeljno.

10:08 - Defanzivac Zenita Nikolas Lomberts mogao bi karijeru nastaviti na Ostrvu. Za belgijskog štopera interesuje se Vest Bromvič, koji je spreman da kluubu sa Petrovskog isplati pet miliona funti obeštećenja.

Lombertsa su željeli i klubovi iz Belgije, ali Zenit nije bio zadovoljan ponuđenim iznosima za 31-godišnjeg defanzivca.

. Sa druge strane Vest Bromvič želi da pojača odbranu a Lomberts je u drugom palnu kod trenera Mirčee Lućeskua, pa je ove sezone nastupio svega četiri puta.

.

Bonus video: