Hasenhutl: Veliki sam fan Klopa, želim da ostavim trag u Premijer ligi

Austrijski stručnjak je u obraćanju medijima, kazao da je veoma srećan što je došao u Sautempton
0 komentar(a)
Ralf Hasenhutl, Foto: Foxsportsasia.com
Ralf Hasenhutl, Foto: Foxsportsasia.com
Ažurirano: 06.12.2018. 16:22h

Novi menadžer Sautemptona, Ralf Hasenhutl održao je danas prvu konferenciju za medije od dolaska na klupu "svetaca".

Austrijski stručnjak je u obraćanju medijima, kazao da je veoma srećan što je došao u Sautempton.

"Zadovoljstvo je sjedeti na ovom mjestu. Ponosan sam. Ovo je veliki izazov. Cilj mi je da moje ime postane poznato u Premijer ligi. Želim da ostavim trag", kazao je Austrijanac.

On je potpisao ugovor na dvije i po godine, a glavni cilj je obezbijediti opstanak. Poslije 15. kola, Sautempton se nalazi na 18. mjestu sa devet bodova.

"Prvi cilj je da izađemo iz opasne zone, odnosno da dođemo do mjesta koje nam garantuje opstanak. Da što brže napredujemo na tabeli. Teško je, ali nijesam uplašen. Očekuje nas još mnogo utakmica, ali ako ste upoznati sa mojim načinom rada, znate koliko mi je važan trening. Igrači moraju da napreduju. U Premijer ligi je mnogo fizičkog kontakta. Mislim da moj stil igre odgovara tome. Igrači će morati da se naviknu", rekao je bivši stručnjak Lajpciga, koji je na klupi engleskog kluba naslijedio Velšanina Marka Hjuza.

Austrijanac preferira formaciju 4-4-2, mada po njegovim riječima Sautempton može igrati i u 4-3-3 ili 3-4-3 formaciji.

Hasenhutl je poznat i pod nadimkom Klop sa Alpa - gaji sličan fudbalski stil kao i njegov kolega na klupi Liverpula. Ipak, ne želi da ga porede sa Klopom.

"Ne volim to poređenje. Želim da me ljudi prepoznaju po mom radu", kazao je Hasenhutl, čija je fudbalska filozofija, slična Klopovoj.

"Dobro znam Klopa. Poznajemo se. Ostavio je dubok trag u Njemačkoj. Uvijek sam bio fan njegovog shvatanja fudbala", rekao je Hasenhutl.

On će na klupi Sautemptona debitovati u subotu, kada "svece" očekuje teško gostovanje Kardifu.

Bonus video: