Uz pomoć Koma, Lovćen trenira i sanja o opstanku

65 pregleda 1 komentar(a)
Dragi Kanatlarovski, Foto: Google.com
Dragi Kanatlarovski, Foto: Google.com
Ažurirano: 27.01.2017. 16:28h

Januarski snijeg u prijestonici, koji se i dalje opire zubatom suncu, napravio je od fudbalera Lovćena sportske izbjeglice.

Od početka priprema 10. januara, Cetinjani treniraju u Podgorici.

"Dugujemo neizmjernu zahvalnost Komu i našem velikom prijatelju Branu Milačiću, koji su nam omogućili da koristimo teren i prostorije kluba. Na njihovom stadionu se osjećamo kao kod kuće" – kaže predsjednik Lovćena Ivan Vukmirović.

Uprava na čijem je čelu nije sebi dozvolila da padne u zimski san.

U prelaznom roku, fenjeraš se osjetno pojačao, pretvarajući se u fudbalske Ujedinjene nacije.

Novi članovi najstarijeg crnogorskog kluba su argentinski napadač Hulijan Montenegro (ex Boavista, Farense, Portugal), njegov kolega po poziciji Grk Giorgos Gemistos, te senegalski štoper Dominik Korea (El Ehido, španska Segunda B).

Uz njih, pristupnice su potpisali golman Pavle Velimirović, iskusni špic Radislav Sekulić i povratnik u vezi Srđan Lopičić, koji je prethodnih šest godina igrao u Indoneziji i Hong Kongu.

"Očekujem da ćemo do početka prvenstva kompletirati tim" – riječi su trenera Lovćena Dragi Kanatlarovski.

"Radimo puno parom zahvaljujući pomoći naših sportskih prijatelja iz Koma. U četvrtak se selimo u Budvu, gdje nam predstoji igranje prijateljskih mečeva."

Pogled na tabeli ledi Cetinjane više od zimskog minusa.

Lovćen je posljednji na tabeli sa tanušnih osam bodova, pet manje od zone baraža, a jedanaest od sigurne fudbalske kuće.

"Svjesni smo pozicije u kojoj se nalazimo. Ipak, čvrsto vjerujemo da možemo da opstanemo u eliti" – poručuje makedonski stručnjak.

Bonus video: