Teves pred meč sa Riverom: Važno je da budemo mirne glave

U prvoj utakmici na stadionu Bombonjera, Boka i River odigrali su 2:2. Revanš je trebalo da bude odigran na Monumentalu 24. novembra, ali je odložen pošto su navijači Rivera napali klupski autobus koji je prevozio igrače Boke na stadion
0 komentar(a)
Boka juniors, Foto: Reuters
Boka juniors, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.12.2018. 18:26h

Fudbaleri Boke Juniors ne žele više da pričaju o neredima uoči drugog meča finala Kopa Libertadores, već žele da se koncentrišu na revanš utakmicu finala sa River Platom.

Fudbaleri Boke danas su imali prvi trening na "Santjago Bernabeu", gdJe će u nedelju od 20.30 igrati revanš sa Riverom.

Utakmica je premještena iz Buenos Ajresa u Madrid iz bezbJednosnih razloga.

"Važno je da budemo mirne glave i da se što prije koncentrišemo na ono što je pred nama, finale Kopa Libertadores. Ono o čemu moramo da pričamo je ta utakmica", rekao je napadač Boke Karlos Teves.

U prvoj utakmici na stadionu Bombonjera, Boka i River odigrali su 2:2. Revanš je trebalo da bude odigran na Monumentalu 24. novembra, ali je odložen pošto su navijači Rivera napali klupski autobus koji je prevozio igrače Boke na stadion.

Poslije nekoliko pomjeranja termina, Južnoamerička fudbalska konfederacija (CONMEBOL) je iz bezbjednosnih razloga odlučila da se utakmica odigra u Madridu.

"Sve je to sada prošlost. Igraćemo važnu utakmicu, na velikom stadionu i nadamo se da će biti veliki spektakl", rekao je vezni igrač Boke Vilmar Barios.

Nekoliko gradova je željelo da bude domaćin utakmice, ali su se čelnici CONMEBOL odlučili za glavni grad Španije dijelom i zbog velikog broja Argentinaca koji tamo žive. Očekuje se da će u grad doći desetine hiljada navijača iz Buenos Ajresa.

"Važno je da ovde imamo podršku. Znamo da u Argentini nije lako. Žao mi je navijača, ali nijesu igrači krivi. CONMEBOL je odlučio da se finale Kupa libertadores odigra ovde i nijesu razmišljali o navijačima i igračima", rekao je Teves.

Očekuju se velike mjere obezbjeđenja, a španski mediji prenijeli su da je vođi navijača Boke zabranjen ulazak u zemlju, nakon što je danas stigao u Madrid, ali je odmah poslat u Argentinu.

"To je važan primjer Argentincima. To je poruka da možeš dobro da obaviš stvari ako želiš. To je primjer da možeš da zabraniš dolazak nasilnim navijačima ako to želiš", dodao je Teves.

Boka će pokušati da osvoji sedmi trofej Kopa Libertadores, čime bi se na prvom mjestu po uspješnosti izjednačila sa Independijenteom. Posljednji put Boka je bila pobjednik Kopa Libertadores 2007. godine.

River je trostruki osvajač tog takmičenja, a posljednji put 2015. godine. Dva velika argentinska rivala do sada nijesu igrala u finalu.

Bonus video: