KVALIFIKACIJE ZA EP U ITALIJI

Težak žrijeb za izabranike Mojaša Radonjića

Izabranicima Mojaša Radonjića rivali su Francuska, Slovenija, Bugarska, Kazahstan i Luksemburg, odlučeno je danas žrijebom u Nionu
6 komentar(a)
Mojaš Radonjić, Foto: Vesko Belojević
Mojaš Radonjić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 26.01.2017. 11:57h

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Italiji igraće u devetoj grupi sa Francuskom, Slovenijom, Bugarskom, Kazahstanom i Luksemburgom, odlučeno je danas žrijebom u Nionu.

U prvoj grupi igraće Češka Republika, Hrvatska, Grčka, Moldavija, Bjelorusija i San Marino, u drugoj Španija, Slovačka, Island, Albanija, Estonija i Sjeverna Irska,a u trećoj Engleska, Poljska, Finska, Gruzija, Litvanija i Farska Ostrva.

Rivali u četvrtoj grupi su Danska, Holandija, Ukrajina, Škotska, Letonija i Andora, petu grupu čine Njemačka, Izrael, Norveška, Republika Irska, Azerbejdžan i Kosovo, dok su u šestoj Švedska, Belgija, Turska, Mađarska, Kipar i Malta. U sedmoj grupi igraće Srbija, Austrija, Rusija, BJR Makedonija, Jermenija i Gibraltar, a u osmoj Portugal, Švajcarska, Rumunija, Vels, Bosna i Hercegovina i Lihtenštajn.

Pobjednici grupa plasiraće se se na Evropsko prvenstvo, dok će četiri najuspješnije drugoplasirane selekcije igrati baraž za dva mjesta na završnom turniru.

Italija, kao domaćin šampionata, obezbijedila je direktan plasman.

Kvalifikacije će početi krajem marta.