Šansa za prvi trofej u Španiji - Savić u polufinalu Kupa Kralja

Atletiko ima dobru šansu u Kupu, jer postoji vjerovatnoća da će FS Španije izađe u susret madridskom klubu i odredi da se finale igra na "Visente Kalderonu", stadionu koji na kraju sezone ide u istoriju
0 komentar(a)
Atletiko Madrid, Foto: Reuters
Atletiko Madrid, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.01.2017. 20:49h

Stefan Savić igra već drugu sezonu u Atletiku, prošao je mnogo toga u španskom klubu, igrao je i finale Lige šampiona, ali još nije osvojio trofej.

Možda je šansa ove sezone, i to u Kupu - "kolćonerosi" su se, sa crnogorskim fudbalerom u timu, plasirali u polufinale, odigravši 2:2 na gostovanju Eibaru nakon pobjede od 3:0 na svom stadionu prošle sedmice.

Atletiko ima dobru šansu u Kupu kralja, jer postoji vjerovatnoća da će Fudbalska federacija Španije izađe u susret madridskom klubu i odredi da se finale igra na "Visente Kalderonu".

Stadion Atletika na kraju ove sezone ide u istoriju, jer će se "kolćonerosi" preseliti na novoizgrađeni "Vanda Metropolitano". Zato bi finalna utakmica Kupa bila posljednja koja bi se ikada igrala na Kalderonu i imala bi snažnu simboliku.

Prije toga, Atletiko mora da prođe polufinale, a trebaće mu i sreća u žrijebu. Recimo, da izbjegne Barselonu, koja sjutra igra revanš sa Real Sosijedadom nakon 1:1 u San Sebastijanu. Poželjan protivnik je Alaveš, koji je stigao do polufinala nakon što je u četvrtfinalu eliminisao Alkorkon.

Atletiko je protiv Eibara u Baskiji poveo u 48. minutu, golom Savićevog partnera iz posljednje linije, Hosea Himenesa.

Domaći su preokrenuli za sedam minuta, golovima Enriha u 72. i Leona u 79, dok je prolaz tima Dijega Simeonea potvrdio Huanfran u 84. minutu.

Bonus video: