Crnogorske fudbalerke neriješeno sa Hrvatskom

Crnogorskoj selekciji dvomeč sa Hrvatskom u sklopu je priprema za turnir preliminarne runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.
0 komentar(a)
Ženska fudbalska reprezentacija, Foto: Fscg.me
Ženska fudbalska reprezentacija, Foto: Fscg.me
Ažurirano: 24.01.2017. 15:08h

Ženska seniorska fudbalska reprezentacija Crne Gore igrala je danas u Radanovićima, u prijateljskom meču, sa Hrvatskom neriješeno 3:3.

Prvi međusobni duel, igran prije dva dana u Petrovcu, pripao je selekciji Hrvatske 1:0.

Crnogorska reprezentacija je u većem dijelu meča bila bolji rival i bliža pobjedi, ali su je greške u odbrani i slabija koncentracija u napadu koštale povoljnijeg rezultata.

Hrvatska je povela golom Sandre Žigić u trećem minutu.

Izjednačila je Maja Šaranović u devetom, a novo vođstvo gošćama donijela je Ana Dujmoviću 25. minutu.

Hrvatska je do poluvremena prednost uvećala na 3:1, golom Melani Mihić u 44. minutu.

Na 3:2 smanjila je Bojat u 52, a konačan rezultat postavila je Đukić u 58. minutu.

Selektor Derviš Hadžiosmanović kazao je da je zadovoljan dvomečom sa Hrvatskom, navodeći da su mlađe igračice opravdale povjerenje i pokazale da se na njih može ozbiljno računati.

"Dobro smo odigrali prvo poluvrijeme, imali inicijativu i nevjerovatjo je da smo nakon prvog dijela bili u zaostatku od dva gola. Pogodili smo prečku, a nekoliko puta je našim igračicama nedostajalo koncentracije u samoj završnici napada. U nastavku su djevojke odlično odgovorile, pa smo vrlo brzo došli do izjednačenja, a imali smo šanse do kraja susreta dođemo i do pobjede", kazao je Hadžiosmanović.

Crnogorskoj selekciji dvomeč sa Hrvatskom u sklopu je priprema za turnir preliminarne runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Turnir će biti odigran od 6. do 11. aprila, a rivali Crne Gore biće Turska, Luksemburg i domaćin, Farska Ostrva.

Za Crnu Goru su igrale Crna Gora Ines Obradović (Ivana Čađenović), Željka Radanović (Helena Božić), Milica Radunović (Aleksandra Popović), Maja Šaranović, Tatjana Đurković, Darija Đukić, Slađana Bulatović, Tamara Bojat, Biljana Vraneš (Jelena Vujadinović), Marija Vukčević, Armisa Kuč.

Bonus video: