Led ih iz Pljevalja preselio u Budvu

„Nije se zaista više moglo ostati u Pljevljima. Pokušali smo na razne načine da prebrodimo teškoće sa snijegom i ledom, ali to nije to”, kaže trener Mirko Marić
68 pregleda 0 komentar(a)
FK Rudar, Foto: Www.fkrudarpljevlja.com
FK Rudar, Foto: Www.fkrudarpljevlja.com
Ažurirano: 24.01.2017. 10:31h

Sedam dana ranije od prvobitnog plana fudbaleri Rudara će put crnogorskog primorja. Umjesto 1. februara, led na terenu pod Golubinjom primorao ih je da spakuju kofere i da se već danas presele u Budvu, gdje će narednih dvadeset i nešto dana odrađivati drugu fazu pripremnog perioda.

"Nije se zaista više moglo ostati u Pljevljima. Pokušali smo na razne načine da prebrodimo teškoće sa snijegom i ledom, povremeno koristili dvoranu a još rjeđe vještačku travu, ali to nije to, pa je pala odluka da ipak idemo na more i tamo radimo kako treba. Važno je, međutim, što smo protekle dvije sedmice „napunili baterije” pa će i odigravanje niza kontrolnih utakmica igrači lakše podnijeti", raportira šef struke pljevaljskog prvoligaša, Mirko Marić.

„Rudari” će na Jazu i u okolnim gradovima odigrati najmanje šest mečeva. Četiri rivala su poznata, ostali će se tražiti „u hodu”:

"Prvog dana februara protivnik je Mornar, dva dana kasnije Bokelj, 5. februara Metalac iz Gornjeg Milanovca, a 8. februara Lovćen. Sa već odigranim susretom protiv Zete (poraz 2:0) i još makar dva, biće to, vjerujem, dovoljno da konstatujemo kako spremni dočekujemo start proljeća. Samo da nas zaobiđu povrede ili neki drugi maleri, s obzirom na to da se ne možemo pohvaliti brojnim igračkim kadrom. Ako bude tako, siguran sam i u ispunjenje proljećnih ambicija. A one su poznate, što bolji plasman u prvenstvu i napad na trofej u Kupu", umjereni je optimista mladi stručnjak.

U Budvu će dva golmana i 21 igrač, među kojima su i trojica novajlija, Kovačević, Nišikava i Božović, kao i Japanac Kosei koji je, zasada, na probi sa dobrim šansama da ostane pod Golubinjom. Do kraja prelaznog roka stići će bar još jedan provjeren fudbaler, najavljuju iz uprave kluba.

Rudar će na proljećnoj premijeri, 21. februara u Radanovićima odmjeriti snage sa ekipom Grblja.

Bonus video: