Juve u derbiju pobijedio Lacio, slavila i Roma, Interova šesta u nizu

Inter je nastavio sjajan niz pod vođstvom Stefana Piolija i na gostovanju Palermu stigao do šeste uzastopne pobjede (1:0).
82 pregleda 1 komentar(a)
Juventus, Foto: Reuters
Juventus, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.01.2017. 21:52h

U meču u kome je ulog bilo moguće gubljenje prvog mjesta, Juventus nije zakazao.

U derbiju 21. kola Serije A, "stara dama" je u Torinu, po običaju, pobijedila četvrtoplasirani Lacio 2:0 i sačuvala lidersku poziciju od Rome.

Torinezi deveti uzastopni put uzeli mjeru sastavu iz Rima, koga su savladali u 12 od posljednjih 13 međusobnih mečeva.

"Kada svi damo maksimum, na terenu se to veoma brzo vidi. Poslije poraza u Firenci ova utakmica je došla kao poručena da pokažemo svima kakav kvalitet imamo. Pogotovo u napadu... Ipak, neće uvijek biti ovako", istakao je trener Juvea Masimilijano Alegri.

Juventus vs Lazio 2 0 _ All Goals & Highlights... by gashieliesaa

Za nastavak pozitivne tradicije pobrinuli su se Paulo Dibala (5) i Gonsalo Iguain (16), pa je već nakon četvrt časa fudbala Juve "zaključao" duel...

Roma je i dalje bliz Juventusa - u Rimu je savladan Kaljari, pa "vučica" i dalje ima bod manje i utakmicu više od lidera.

Tri boda Romi donio je Edin Džeko u 55. minutu.

Inter je nastavio sjajan niz pod vođstvom Stefana Piolija i na gostovanju Palermu stigao do šeste uzastopne pobjede (1:0).

"Palermo je težak teren i znali smo da će biti komplikovano. Ovo je zaslužena pobjeda, nismo rizikovali mnogo, a mogli smo i ranije da riješimo sve. Ipak, Inter kao da voli da uvijek na teži način pobjeđuje. Naši ciljevi? Želimo u vrh tabele, ali treba samo da gledamo sebe, jer imamo odlične konkurente", rekao je Pioli.

Palermo vs Inter 0-1 All Goals & Highlights 2017 by gashieliesaa

Strijelac jedinog gola je bio Žoao Mario u 65. minutu, a Inter je i prije toga mogao da riješi utakmicu, jer su odlične šanse imali Mauro Ikardi, Antonio Kandreva i Marcelo Brozović.

Milanski klub je od dolaska Piolija na klupu pobijedio sedam puta u devet utakmica, a upisao je i remi u gradskom derbiju sa Milanom, te poraz od Napolija...

Rezultati 21. kola

Palermo - Inter 0:1 (Žoao Mario 65)

Empoli - Udineze 1:0 (Mčelidze 82)

Bolonja - Torino 2:0 (Džemaili 43, 83)

Đenova - Krotone 2:2 (Simeone 43, Okampos 66. penal - Ćekerini 54, Ferari 74)

Peskara - Sasuolo 1:3 (Baebek 56 - Matri 1, 73, Pelegrini 65)

Juventus - Lacio 2:0 (Dibala 5, Iguain 17)

Atalanta - Sampdorija 1:0 (Gomes (penal) 54)

Roma - Kaljari 1:0 (Džeko 55)

Subota

Milan - Napoli 1:2

Kjevo - Fiorentina 0:3

Bonus video: