Transferi uživo: Real kreće na Kurtou, Džerard se vratio kući

Pratite 20. dan januarskog prelaznog roka na portalu "Vijesti"
58 pregleda 0 komentar(a)
stiven Džerard, Foto: Facebook
stiven Džerard, Foto: Facebook
Ažurirano: 20.01.2017. 21:56h

22.41 - Zvanično: Napadač Saido Beraino je novi fudbaler Stouka.

Stigao je iz Vest Bromič Albiona za 12 miliona funti, što je oko 14 miliona eura.

21.37 - Liverpul će u subotnjem meču protiv Svonsija biti jači za odličnog defanzivca Žoela Matipa.

Kamerunac je odbio da igra za svoju selekciju na Kup afričkih nacija, ali Klop iz administrativnih razloga nije želio da ga uvrsti u tim u derbiju protiv Mančester junajteda prošlog vikenda.

Čekala se reakcija Fife, koja je stigla večeras - Matip ima pravo da nastupi za "redse".

20.40 - Antoniju Kasanu, nestašnom momku italijanskog fudbala, ne ide se u Kinu. Čak i po cijenu završetka karijere...

"Ne, ne želim da idem u Kinu. U Italiji je moja porodica, a možda uskoro odem i u penziju", rekao je Kasano.

Nekadašnji fudbaler Barija, Rome, Reala, Milana, Intera i Parme i dalje se vodi kao član Sampdorije. Trenira sa drugim timom kluba iz Đenove.

20.25 - Arsenal mora da sačuva Aleksisa Sančesa, tako što će mu povećati ugovor i dati mu platu koju želi, poručio je u kolumni za "Skaj sports" nekadašnji engleski reprezentativac Džejmi Rednap.

Čileanac, koji je na vrhu liste strijelaca Premijer lige sa 14 golova (isto toliko su dali Dijego Kosta i Zlatan Ibrahimović), još nije produžio ugovor sa Arsenalom, a zastoj u pregovorima pokušavaju da iskoriste drugi klubovi, poput Juventusa, kako bi ga doveli na ljeto.

19.29 - Legendarni Stiven Džerard vraća se u Liverpul.

Naravno, ne kao igrač, već kao trener mlađih kategorija.

Jedan od najvećih fudbalera u istoriji slavnog kluba iz grada Bitlsa biće u širem stručnom štabu Jirgena Klopa i za početak će raditi u Liverpulovoj akademiji. A jednog dana? Ko zna...

Džerard je u novembru završio epizodu u LA Galaksiju, a u decembru saopštio da je završio igračku karijeru. Imao je ponudu trećeligaša MK Donsa da kao trener odmah počne da radi u seniorskom fudbalu, ali je odlučio da se vrati kući.

"Osjećam kao da zatvaram krug", rekao je Džerard povodom najnovijeg angažmana.

19.21 - Stouk sjutra dočekuje Mančester junajted, a trener Mark Hjuz uporedo razmišlja kako da unaprijedi igrački kadar.

Na meti je napadač Vest Broma, Saido Beraino, javlja BBC.

Napadač porijeklom iz Burundija postigao je tri gola ove sezone.

18.53 - Uticajni španski radio "Kadena Ser" javlja da je Real Madrid definitivno krenuo u "lov" po Tiboa Kurtou, golmana Čelsija.

Belgijski čuvar mreže navodno je još ljetos rekao "da" Realu, iako je do prije dvije sezone stajao na golu Realovog gradskog rivala Atletika.

18.47 - Pep Gvardiola je u avgustu doveo golama Klaudija Brava i "otjerao" Džoa Harta u Torino, a sada je došlo vrijeme da objašnjava zašto je to uradio. Opširnije pročitajte ovdje.

18.37 - Vest Hem je u ovom prelaznom roku pokušao da dovede Džermejna Defoa iz Sanderlenda, ali "crne mačke" nisu pustile iskusnog napadača.

Jasno je i zašto - Sanderlend je ekipa sa najmanjim brojem fudbalera koji su pogodili protivničku mrežu ove sezone - samo četvorica - računajući pet najjačih evropskih liga.

Defo je, naravno, jedan od samo četvorice igrača kluba sa sjevera Engleske koji su se ove sezone upisali u strijelce, uz Aničebea, Borinija i Van Anholta.

Defo je postigao 12 golova, Aničebe i Van Anhold po tri, a Borini jedan gol.

Tek za nijansu bolji od Sanderlenda u ovoj kategoriji su njemački Hamburger i italijanska Sampdorija (po pet strijelaca), a ispred su Keln, Empoli i Olimpik Marsej (po šest).

A ko je najbolji?

Jasno, evropski prvak Real Madrid, koji ove sezone ima čak 16 različitih strijelaca.

17.30 - Pojedini španski i engleski mediji javljaju da je Siti otvorio vrata Kunu Aguero za odlazak iz kluba, kako bi zvanično pokušao da dovede Lea Mesija na "Ertihad".

Sitiju ne nedostaje novac, već mora da poštuje Uefin finansijski fer-plej, pa zbog toga mora da se odrekne najveće klupske zvijezde da bi doveo najveću svjetsku.

Navodno, postoji mogućnost da Aguera, koji je ove sezone postigao 18 golova na 23 utakmice, pokuša da dovede Real.

17.25 - "Skaj sports" javlja da su se Stouk i Vest Bromvič dogovorili oko transfera Saida Berahina.

Stouk će platiti 10 miliona funti, a obeštećenje može da poraste i do 15 miliona ako se ispune određene klauzule.

Berahino (23) bi sjutra trebalo da prođe ljekarske preglede u novom klubu.

Vest Bromvič će novcem od Berahinovog transfera pokušati da kupi Odiona Igala iz Votforda.

"Skaj" javlja da je Votford spreman da proda Nigerijca.

17.21 - Zvanično - Hal je doveo norveškog reprezentativca Omar Elabdelaujia iz Olimpijakosa na pozajmicu do kraja sezone.

17.15 - Olimpik Marsej nije odustao od Dmitrija Pajea, ali do transfera iz Vest Hema, po svemu sudeći, neće doći.

Marsej je uputio treću, posljednju ponudu za Pajea, tvrdi "Skaj sports" - 30 miliona eura.

To je za 10 miliona manje od onoga što traži klub iz Londona.

"Skaj" i "L'ekip" tvrde da francuski klub ne može da ponudi više od toga, a da Vest Hem, iz principa, neće da pristane na manju cifru od 40 miliona eura.

17.11 - Mančester siti je platio 200 hiljada eura za 13-godišnjaka!

Skauti Sitija primijetili su malog Finlija Barnsa u ekipi Sauteenda i odlučili da ga dovedu u svoju akademiju.

Finli igra za U16 ekipu, a engleski mediji prenose da su njegov potencijal primijetili Liverpul, Arsenal i Čelsi.

Siti ih je, međutim, pretekao.

16.45 - Nešto je pošlo loše u ljekarskim pregledima, zbog čega Kaseres još uvijek nije potpisao ugovor sa turskim Trabzonsporom. Možda neće uopšte..

Kaseres je slobodan igrač od ljeta 2016. godine, kada je napustio Juventus.

16.01 - Bajern će najvjerovatnije zadržati Kingslija Komana i krajem aprila, po slovu ugovora o pozajmici, isplatiti Juventusu 21 milion eura. Ovo je potvrdio jedan od čelnika bavarskog kluba, legendarni Karl-Hajnc Rumenige.

"Imamo još vremena do aprila, ali u principu nas je Koman uvjerio da treba da ostane, iako je njegova prošla sezona bila bolja nego ova. Naravno, moramo voditi računa i o njegovom zdravstvenom stanju, jer su na povrede usporile u posljednje vrijeme, ali, ponavljam, na današnji dan imamo namjeru da ga otkupimo", rekao je Rumenige.

Koman je u Bajern stigao u ljeto 2015. i tada je bavarski klub za dvogodišnju pozajmicu platio sedam miliona eura.

15.49 - Memfis Depaj napustio je Mančester junajted i danas potpisao ugovor za francuski Lion u transferu vrijednom 24 miliona eura (plus eventualni bonusi), koliko će pripasti engleskom klubu.

Holandski fudbaler, koji je u Junajted stigao kao veliko pojačanje iz PSV-a prije godinu i po, pokušaće u Francuskoj da se vrati u staru formu koju je izgubio jer nije dobio šansu na Old Trafordu.

Depaj (22) je odigrao 53 utakmice za Junajted i postigao sedam golova.

Ove sezone odigrao je osam utakmica, ali je igrao samo osam minuta od kraja oktobra, a trener Žoze Murinjo rekao je da je to zbog velike konkurencije u ekipi.

"Umjesto da kažem zbog čega nije uspjelo, lakše mi je, ali i Depaj zaslužuje da kažem, da je on bio fantastičan profesionalac. Pa ako neko misli da to nije bio, u potpunosti greši. On je momak koji je poštovao svakoga i trudio se da radi naporno kako bi dobio više šanse, on je momak koji je bio frustriran što do toga nije došlo, ali o njemu mogu da kažem samo dobre stvari" rekao je Murinjo.

"Ako bih mogao da pronađem mali razlog, otišao je jer je igrač na poziciji, jedinoj poziciji na kojoj smo pretrpani. Najviše imamo napadača i zbog toga je teško dobiti šansu", naveo je trener Junajteda.

Depaj je bio najbolji strijelac holandske lige u sezoni 2014-2015, a na Old Traford doveo ga je tadašnji trener Luj van Gal, kod koga je debitovao u holandskoj reprezentaciji.

15.32 - Prvi strijelac Borusije iz Dortmunda, Pjer-Emerik Obamejan izjavio je da postoji velika vjerovatnoća da napusti klub na kraju sezone, ali je isključio prelazak u redove rivala Bajerna iz Minhena.

Fudbaler iz Gabona odbacio je da krene putem Marija Gecea, Roberta Levandovskog i Matsa Humelsa koji su iz Borusije prešli u Bavarsku jer ne želi da razočara navijače "milionera".

15.29 - Automobil fudbalera Vest Hema Dimitrija Pajea razlupan je ispred njegove kuće u Londonu, poslije zahtjeva Francuza da napusti klub, prenosi Dejli Mejl.

Kako se navodi, vandali su sinoć ciglama polupali stakla na automobilu, nakon čega je Paje odlučio da napusti Englesku i vrati se u domovinu.

14.47 - Dijego Kosta se vraća u prvi tim Čelsija.

Antonio Konte je rekao da je povreda španskog igrača prošlost.

Mediji su sedam dana pisali o sukobu Koste i Kontea, te mogućem transferu napadača Čelsija u Kinu.

"Da ne pričamo o budućnosti, već o sadašnjosti. Dijego je fokusiran na Čelsi, a svi smo fokusirani da osvojimo titulu", rekao je Konte.

14.42 - Crnogorski reprezentativac Filip Raičević mogao bi narednih dana da pojača Krotone, koji se bori za opstanak u Seriji A.

Raičević igra u drugoligašu Vićenci, prošlog januara bio je na korak od Napolija, a sada će možda konačno dobiti šansu u elitnom rangu.

Pored Raičevića, Krotone bi želio Elija iz Milana, Gnokurija iz Intera i Bodmera iz Gengampa.

14.40 - Frank Kesi, 19-godišnji vezista Atalante, interesantan je i Romi, piše "Korijere delo sport".

Mladić iz Obale slonovače je, međutim, interesantan i Čelsiju, Junajtedu...

14.30 - Direktor Juventusa Bepe Marota napravio je spisak od 30 igrača, koji su interesantni "Staroj dami" za narednu sezonu.

Listu je objavio torinski "Tutosport", a na njoj su:

Golmani: Donaruma i Mere.

Defanzivci: De Šiljo, Darmijan, Grimaldo i Kolašinac.

Vezisti: Bakajoko, Dau, Gorecka, Isko, Kros, Luis Gustavo, Matuidi, Matić, Milinković-Savić, N'Zonzi, Rabio, Rakitić, Toliso i Verati.

Napadači: Andre Silva, Keita, Lakazet, Morata i Sančes.

Realna meta je Toliso iz Liona, piše list, a najveće želje Verati iz PSŽ-a i Sančes iz Arsenala.

14.20 - Kostas Manolas je jedan od najtraženijih defanzivaca.

Mediji ga povezuju sa Mančester junajtedom, Roma ga cijeni oko 50 miliona eura, a grčki mediji tvrde da je u kombinaciji i Inter.

Čelnici Intera juče su najavili "veliki poslove" narednog ljeta.

Marko Verati i Federiko Bernadeski samo su neka od imena koja se pominju kao dio projekta velikog Intera.

13.30 - Nikola Kalinić odbio je ponudu iz Kine. Opširnije čitajte ovdje.

Poznati italijanski novinar Đanluka di Marcio tvrdi, međutim, da to nije definitivno, te da postoji šansa da se Kalinić predomisli.

12.20 – Keisuke Honda napušta Milan, tvrde italijanski mediji.

Japanac ima ponude iz MLS lige, a najbliži je Galaksiju.

11.40 - Ljetos je RB Lajpcig sve iznenadio dovođenjem Olivera Burka, a sada imaju novog Škota na meti. Beri Mekej je jedan od najboljih igrača Rendžersa, pa Njemci razmišljaju da pošalju ponudu vrijednu oko 8 miliona eura.

11.15 Šalke ne želi da pusti Seada Kolašinca u januaru u Juventus, ali bi to moglo da se promijeni ukoliko Patris Evra odluči da ode u suprotnom pravcu.

11.10 Vest Bromvič Albion je kompletirao dovođenje Džejka Livermora iz Hala.

11.00 Rašid Gezal je na meti Evertona i Arsenala. Igraču Monaka na ljeto ističe ugovor.

10.38 - Sada je zvanično. Udineze je pozajmio Rodriga Aguirea Nasionalu, uz opciju mogućeg otkupa na ljeto.

Aguire je prvi dio sezone proveo u švajcarskom Luganu, gdje je odigrao samo devet utakmica i postigao jedan gol...

10.02 - Sportski direktor Juventusa Bepe Marota je još ranije najavio navijačima da će "stara dama" na ljeto dovesti još jednog "top igrača", poput Iguaina prošlog ljeta. Italijanski mediji pišu da se radi o vezisti Pari sen Žermena i reprezentacije Italije, Marku Veratiju.

Torinski klub ne plaši ni cijena - 80 miliona eura, naprotiv. Juve je spreman na ovu investiciju za igrača koji je u ljeto 2012. bio blizu da dođe u Torino, prije nego je, ipak, odlučio da se iz Peskare preseli u Pariz. Želja Juventusa je da počne da gradi novi, kvalitetni vezni red, kakav je bio prije nekoliko sezona, kada su u njemu igrali Pirlo, Vidal, Pogba, Markizio, jedini koji je još uvijek u crno-bijelom dresu.

Italijani pišu da i Inter na ljeto ima za cilj da dovede Veratija, ali će do tada Inter morati da ostvari jedan drugi cilj - da se plasira u Ligu šampiona, kako bi obezbijedio finansijska sredstva i motivisao igrača da se preseli u Milano, gdje bi, kao u Pari sen Žermenu, imao priliku da igra na najvećoj evropskoj sceni.

Nijesu samo italijanski klubovi zainteresovani za Veratija, između ostalih, pominju se i Real i Bajern, iako je trener Bavaraca Karlo Anćeloti juče "povukao ručnu" kada je italijanski reprezentativac u pitanju.

"Zaboravimo na Veratija, dugo će ostati u Pari sen Žermenu", rekao je Anćeloti.

9.35 - Vest Hem je na korak od dogovora sa Sautemptonom oko dovođenja 33-godišnjeg portugalskog odbrambenog igrača Žozea Fontea, koga je proteklih mjeseci, kako pišu mediji, tražio i Mančester junajted.

Član prvaka Evrope bi u toku dana trebalo da obavi ljekarske preglede, nakon čega će se priključiti novim saigračima.

Dovođenjem Fontea, Vest Hem, po svemu sudeći, odustaje od odbrambenog igrača Intera Ranokije, za koga je Vest Hem bio zainteresovan...

9.25 - Borusija Dortmund je uvijek pažljiva kada su mladi talenti u pitanju. Njemački bundesligaš je svoju pžnju ovoga puta usmjerio na dva napadača, Kilijana Mbapea (rođen 1998.) iz Monaka i Danca Kaspera Dolberga (1997) iz Ajaksa.

Obojicu igrača prate i drugi veliki evropski klubovi, ali njemački mediji pišu da je Borusija napravila korak više kako bi obezbijedila dolazak talentovanog dvojca, kao što je bio slučaj sa nekim drugim mladim igračima proteklih sezona.

Bonus video: