Realova noćna mora

Za novinare "Marke", igrač utakmice bio je Stiven N'Zonzi, ali je utisak večeri, naravno, gol Jovetića, koji je kombinacija "greške Benzeme, lošeg postavljanja Navasa i odličnog udarca Crnogorca"
66 pregleda 9 komentar(a)
Jovetić, Foto: Eldesmarque.com
Jovetić, Foto: Eldesmarque.com
Ažurirano: 15.01.2017. 23:27h

Stevan Jovetić je u naslovima svih svjetskih medija, nakon gola kojim je prekinuo seriju Reala od 40 mečeva bez poraza.

Pogotkom našeg reprezentativca u 92. minutu Sevilja je savladala Real 2:1.

I dok engleski, italijanski i mediji iz ostalih zemalja, konstatuju da je Stevan heroj Sevilje i da je dva puta u četiri dana pogodio protiv Reala, španski, naravno, idu dalje.

"Marka" je Jovetića nazvala "Realovom noćnom morom", dodijelivši mu titulu "el crack", ili junaka utakmice.

Za novinare "Marke", igrač utakmice bio je Stiven N'Zonzi, ali je utisak večeri, naravno, gol Jovetića, koji je kombinacija "greške Benzeme, lošeg postavljanja Navasa i odličnog udarca Crnogorca".

"Moraćemo da potražimo duboko u arhivu da bismo našli kada je i da li je neki igrač na prva dva meča protiv Reala postizao golove", navodi "Marka".

Mediji iz Sevilje su u transu za Jovetićem.

List "Eldesmarque" piše o Jovetićevoj magiji.

"Jovetić imao tri treninga, dakle skoro koliko i utakmica za Sevilju, a dao je dva gola, i to Realu. Ovaj večerašnji je bio trenutak magije", piše list.

Njegov magični početak ima i simboliku.

"Iz ovog ili onog razloga, Stevan je uzeo dres sa brojem 16. Možda nije znao da je isti broj nosio Antonio Puerta. Nije ga poznavao, a vjerovatno je čuo za njega. Iznad Stevana kao da je lebdio dobri duh Antonija Puerte", piše list.

Antonio Puerta je preminuo 2007. godine od posljedica srčanog udara, koji je dobio za vrijeme meča Sevilja - Hetafe u Primeri.

"Postoji simbolika, nema sumnje. Jovetić je blagosloven", piše u tekstu.

Bonus video: