Engleski tinejdžer riješio rurski derbi, Bajern hvata zalet

Džejdon Sančo je rastužio Gelzenkirhen, u, za njihove navijače najvažnijem meču
0 komentar(a)
Džejdon Sančo, Foto: Reuters
Džejdon Sančo, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.12.2018. 19:27h

Borusija Dortmund pleše po notama engleskog tinejdžera - Džejdon Sančo riješio je rurski derbi u Gelzenkirhenu.

U duelu najljućih rivala u njemačkom fudbalu, Borusija je dobila Šalke, i zadržala je lidersku poziciju sa devet bodova prednosti nad aktuelnim prvakom Bajernom.

"Milioneri" su poveli golom Dilejnija u 7. minutu, sa penala u 61. je izjednačio Kaliđuri, ali je 18-godiušnji Sančo u 74. riješio derbi.

Utakmica je donijela i veliko iznenađenje, Španac Pako Alkaser je počeo od starta, ali nije uspio da nasatvi golgeterski niz za 77 minuta na terenu.

Sa dva gola Levandovskog, u 9. i 27. minutu Bajern je sa lakoćom riješio utakmicu protiv Nirnberga na "Alijanc areni". U 56. minutu je gol dao i Riberi, pa je i Bajern nastavio pobjednilči niz.

Ali je zato Lajpcig potonuo u Frajburgu, koji je golovima Patersena u 12. i Valdšmita iz penala u nadoknadi poluvremena najavio iznenađenje. Njega je upotpuno pogodak Franca u 52. Volfsburg je remijem sa Hofenhajmom potvrdio dobru formu.

Golom Lukasa Alarija, Bajer je dobio Augsburg. A Herta je slavila protiv Ajntrahta u Berlinu. Golk odluke glavom je postigao srpski reprezentativac Marko Grujić, nakon kornera u 40. minutu. Herta je šesta i bodovno je poravnata sa petoplasiranim Ajntrahtom. Oba kluba imaju po 23 boda.

Rezultati:

Bajer - Augsburg 1:0

Bajern - Nirnberg 3:0

Frajburg - Lajpcig 3:0

Šalke - Borusija D. 1:2

Volfsburg - Hofenhajm 2:2

Herta - Ajntraht 1:0

Bonus video: