"Lažna devetka koja je trebala Sampaoliju"

Crnogorskom napadaču bilo je dovoljno samo osam minuta protiv Reala da postigne prvi gol u španskom klubu.
6 komentar(a)
Jovetić, Foto: Inter Dipendenza
Jovetić, Foto: Inter Dipendenza
Ažurirano: 13.01.2017. 15:56h

Mediji iz Andaluzije koji prate Sevilju oduševljeni su debijem Stevana Jovetića u bijelom dresu.

Crnogorskom napadaču bilo je dovoljno samo osam minuta protiv Reala da postigne prvi gol u španskom klubu.

"Jovetić kao 'Seviljista' nije mogao da poželi ljepši početak. Ušao je umjesto povrijeđenog Koree u završnici prvog poluvremena i u nastavku je odmah postigao gol, dokazujući da je u pitanju napadač kakav će biti potreban Sampaoliju punim imenom i prezimenom", kostatuje list 'Estadio Deportivo' iz Sevilje.

I kada je debitovao za Inter prije dvije godine, Jovetić je postigao pobjedonosni gol protiv Atalante u posljednjem minutu. Tada je oduševio milanske medije...

Svi znaju kakav je bio nastavak priče, zato će Jo-Jo u Sevilji morati da nastavi u stilu u kojem je počeo, ako želi da opravda ovakve komplimente, kojima je obasut već nakon samo tri dana boravka u novom timu.

"Jovetić je iskoristio sjajan centaršut Eskudera i nepotrebno istčavanje Serhija Ramosa da lijepom volej udarcem pogodi mrežu Reala. Ali, to nije bilo sve što je uradio - imao je još dvije šanse da savlada Kasilju, naročito nakon udarca glavom", dodaje list iz Sevilje, čiji novinari vide Jovetića u napadu Sevilje.

"Ben Jeder je zablistao protiv Real Sosijedada, postigao je tri gola i jednom asistirao, a a Jovetićevo prisustvo na terenu sigurno neće ometati njegov nastup. Sa dva centralna vezna igrača i dva krila, Jovetić može da bude ona 'lažna devetka' iza Ben Jedera koja je potrebna Sampaoliju. Posebno uoči napora koji očekuju Sevilju u Primeri i u Ligi šampiona, gdje će trebati više ljudi", konstatuje "Estadio Deportivo".

Jovetić je, dakle, odmah pokazao da ima budućnost u Sevilji. Više nego dovoljno za početak...

Bonus video: