Kakav debi: Joveta zatresao mrežu Reala, koji je ispisao istoriju u Sevilji!

Kapiten crnogorske reprezentacije postigao je gol na debiju za Sevilju u remiju sa Realom u revanšu osmine finala Kupa kralja na Pichuanu - 3:3. Madriđani, koji su u posljednjih deset minuta dva puta zatresli mrežu domaćina, spasli su se od poraza i kompletirali 40. utakmicu zaredom bez neuspjeha. To je novi španski rekord.
72 pregleda 5 komentar(a)
Jovetić, Foto: Estadio Deportivo
Jovetić, Foto: Estadio Deportivo
Ažurirano: 12.01.2017. 22:22h

Stevan Jovetić je već od starta riješen da dokaže Interu da ga se lako odrekao i prepustio Sevilji!

Crnogorski reprezentativac je na terenu svog novog doma, stadiona „Sančez Pichuan“, u debiju u „crveno-bijelom“ dresu, atraktivnim golom učestovao u remiju sa Realom (3:3) u revanš meču osmine finala Kupa kralja.

Ujedno, kao jedan od najzapaženijih aktera prisustvovao je ispisivanju istorije - tim Zinedina Zidana, koji je prošao dalje zahvaljujući pobjedi iz prvog meča 3:0, je vezao 40. meč bez poraza!

Time su "merengesi", koji su u Sevilji u posljednjih deset minuta napravili podvig i u finišu izbjegli neuspjeh, nadmašili najbolji učinak vječitog rivala Barselone...

Jovetić je ušao na teren u posljednjem minutu prvog dijela, zamijenivši povrijeđenog Koreu, pri rezultatu 1:0 za domaćine – Danilo je u 10. minutu zatresao sopstvenu mrežu.

Madriđani su se briga oko prolaza praktično oslobodili u 48. minutu, kada je Asensio sam povukao kontru i dovršio akciju.

Ipak, to nije ublažilo entuzijazam Jo-joa, koji je u 53. minutu nakon centaršuta Eskudera efektnim volej udarcem zatresao mrežu Kasilje.

Nije bilo to sve od kapitena „sokola“ – imao je nekoliko zapaženih poteza, iznudio i dobio žuti karton, a našao se u još dvije šanse...

U 78. minutu Sevilja je, činilo se, riješila meč nakon gola kapitena Ibore.

Ipak, Madriđani su imali jak motiv da ne izgube - Serhio Ramos je "panjenkom" u 83. minutu smanjio minus, da bi u sudijskom dodatku Karim Benzema oduševio Zidana i navijače Reala...

Sve u svemu, divna noć u Andaluziji na novom početku Stevana Jovetića, koji očekuje novu šansu u nedjelju, u još jednom meču Sevilje sa Realom na Pichuanu, ovog puta u Primeri...

Севилья - Реал Мадрид 3:3. Обзор матча. Кубок Испании 2016/17. 1/8 финала. 2-й матч. от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Bonus video: