Za snježnog terena u Radanovićima, Grbalj krenuo ka Evropi

0 komentar(a)
Budućnost - Grbalj, Foto: Savo Prelević
Budućnost - Grbalj, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.01.2017. 18:03h

Uvodni trening fudbalera Grblja u novoj polusezoni, nosio je odrednicu „istorijski“.

Prvi put za 47 godina postojanja kluba, „trikolori“ su započeli pripreme na terenu pokrivenom snijegom.

No, taj ambijent nije zaledio ambicije tima iz Radanovića, koji se poslije 17 kola nalazi na osmom mjestu Prve crnogorske lige.

„Želimo da izađemo u Evropu“ – poručio je igračima i stručnom štabu predsjednik Grblja Marko Bato Carević.

„To bi bilo korisno za svakoga igrača pojedinačno, naravno i za klub. Igrama u jesenjem dijelu pokazali smo da imamo kvalitet.“

Grbljani prečicu do Evrope vide u Kupu, u kome su stigli do polufinala.

„U prvenstvu moramo izbjeći zonu baraža u kojoj se trenutno nalazimo. Čeka nas dosta obaveza i nadam se da će svi fudbaleri svojski jurišati ka postavljenom cilju“ – kazao je Carević, koji je predstavio novog sportskog direktora Aleksandra Sašu Mikijelja i trenera golmana Mata Đurkovića.

Prozivci su prisustovale i novajlije Šaleta Kordić, Bojan Lazarević i Srđan Ajković, a uprava Grblja nastoji da dovede pojačanja na pozicijama lijevog beka i u veznom redu.

„Tokom priprema planirao sam šest kontrolnih utakmica, već od 20.januara, kako bismo spremni i uigrani dočekali nastavak borbi za bodove 21. februara“ – rekao je trener Grblja Miljan Radonovič.

„Igraćemo na dva fronta, biće dosta obaveza, tako da će svi igrači imati prilike da se iskažu. Igraće najbolji, oni koji se dokažu na terenu u pripremnom periodu.“

Grbalj će 28. januara igrati prijateljski meč sa Vojvodinom u Budvi.

Bonus video: