Uzbuna u Barsi - Siti i Junajted mogu da plate Mesija

Siti je, navodno, spreman da ponudi 120 miliona eura Barseloni kako bi uzeo Mesija godinu prije isteka ugovora, a Argentincu nevjerovatnih milion eura sedmično u petogodišnjem mega-ugovoru.
9 komentar(a)
Mesi, Foto: Reuters
Mesi, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.01.2017. 15:28h

Mančester siti i Mančester junajted mogu da plate Lea Mesija, a Barselona, očigledno, ne može.

Više nego jak razlog za uzbunu u katalonskom klubu, čiji čelnici nastoje da privole najboljeg fudbalera današnjice da potpiše novi ugovor, a istovremeno muku muče kako da mu ponude platu koju on želi.

Barselona je u velikom problemu - ako Mesiju da novi ugovor od otrpilike 35 miliona eura godinišnje, koliko Argentinac traži, prekršiće finansijski fer-plej, jer ostali fudbaleri, prije svih Nejmar i Luis Suares (uz Mesija, naravno), već imaju - astronomske zarade.

Ako Mesi dobije platu koju želi, nekom drugom igraču ugovor mora da bude smanjen i to drastično. Barsa je u "lavirintu" i teško je naći izlaz.

A nakon jučerašnje izjave izvršnog direktora kluba Osakra Graua, koji je priznao velike probleme u pregovorima, uzbuna je podignuta na najveći mogući stepen...

"Ne možemo da trošimo 70 odsto budžeta kluba na plate igračima, to je činjenica. Moramo da razmišljamo tržišno. Istovremeno, želimo da budemo najbolji, da imamo najbolje igrače i da ih zadržimo. Trenutno smo u sitauaciji da moramo da razmišljamo hladne glave", kazao je Gru.

Mesi je navodno glatko odbio prvu ponudu za produženje ugovora i svi čekaju šta će se dogoditi do ljeta. Argentinac je vezan za Barselonu do 2018. godine, a ukoliko u narednih nekoliko mjeseci ne obaveže na novu vjernost, neko bi mogao da ga pokupi iz Katalonije.

Zna se i ko - mančesterski klubovi, Siti i Junajted, podigli su pripravnost na najveći nivo i prate šta se dešava u Kataloniji, piše "San".

I jedni i drugi mogu da plate Mesija!

Siti je, navodno, spreman da ponudi 120 miliona eura Barseloni kako bi uzeo Mesija godinu prije isteka ugovora, a Argentincu nevjerovatnih milion eura sedmično u petogodišnjem mega-ugovoru.

Bio bi to svjetski rekord, jer Kristijano Ronaldo u Realu zarađuje oko 650 hiljada eura nedjeljno. Tako bi se dogodilo "ujedinjenje" - Mesi i Gvardiola ponovo bi sarađivali zajedno, ali je i Sitijev gradski rival, još popularniji Junajted, spreman da se uključi u ovu tržišnu utakmicu vijeka!

U Barseloni računaju na Mesijevu ljubav prema klupskom grbu. Mesi voli Barselonu, ali voli i novac - želi da ima barem onoliko koliko Ronaldo ima u Realu.

Bonus video: