Vlaisavljević: Ne jurimo četvrto, već 2. ili 3. mjesto

Pet igrača je napustilo Zetu tokom zime, uključujući i jednog od najboljih - Miloša Krkotića. Golubovčani u potrazi za pojačanjima...
0 komentar(a)
Zeta, Foto: Boris Pejović
Zeta, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 12.01.2017. 14:50h

Sa novim trenerom i starim ambicijama, Zeta je počela pripreme za drugi dio sezone.

Dejana Vukićevića na kormilu je zamijenio Duško Vlaisavljević, a cilj je ostao isti kao prije početka sezone - plasman na evropsku scenu.

Turbulentnu jesenju polusezonu, u kojoj su administrativnim putem izgubili tri boda i u kojoj nisu odigrali nijedan meč na svojoj "Trešnjici" (rekonstrukcija terena), Golubovčani su završili na 6. mjestu.

Evropska zona je, međutim, udaljena tačno onoliko koliko je Zeta izgubila van terena - tri boda.

"Želimo u Evropu, ali ima dosta konkurenata. Budućnost je obezbijedila prvo mjesto i pitanje je da li bi ih stigli i da dobijemo sve utakmice do kraja. Mladost je odmakla šest bodova, ali nije nedostižna, pa mislim da sve zavisi od nas. Sigurno je da nećemo juriti četvrto mjesto, već drugo ili treće", kazao je Vlaisavljević, koji je po drugi put preuzeo kormilo prvog crnogorskog šampiona, nakon epizode iz finaša prošle sezone.

Zeta je u polusezoni ostala bez jednog od najboljih igrača - nekadašnji crnogorski reprezentativac Miloš Krkotić, koji je u prvoj polusezoni dao četiri gola, u potrazi je za inostranim angažmanom.

Osim njega, ekipu je napustio vezista iz Srbije Stevan Živković, a još ranije napadač Šaleta Kordić, vezista Deni Pavlović i brazilski defanzivac Bruno Paiva.

Zeti su, dakle, potrebna zimska pojačanja kako bi ispunila ambicije sa početka sezone.

Sportski direktor Jugoslav Lambulić potvrdio je da će reprezentativni golman Mladen Božović i na proljeće braniti gol Zete.

"Božović će ostati, dok ćemo u predstojećem periodu pokušati da dovedemo nekoliko značajnih pojačanja. Neće biti lako nadomjestiti odlaske, ali vjerujem da ćemo uspjeti. Imamo spisak pojačanja, ako uspijemo da dovedemo tri ili četiri fudbalera, uz igrače koje već imamo - napravićemo dobar tim", kazao je Lambulić.

Trener Vlaisavljević ima priopretete...

"Prije svega, potreban nam je napadač, pa onda sve drugo".

Zeta će narednih dana trenirati na Trešnjici, a onda se preseliti u Ulcinj.

"Planirali smo da idemo u Ulcinj 1. februara, ali vidjećemo, možda odemo i ranije, sve zavisi od vremenskih uslova. Ovo je najgore vrijeme za igrače, tereni su smrznuti, hladno je...Uglavnom, bolje je na primorje", zaključio je Vlaisavljević.

Bonus video: