Krenula i Sutjeska - na prvom treningu 21 fudbaler

Prvi dio sezone Nikšićani su završili na 5. mjestu, uz tri boda manje od trećeplasiranog Dečića, koji je u evropskoj zoni.
2 komentar(a)
Sutjeska, Foto: FK Sutjeska
Sutjeska, Foto: FK Sutjeska
Ažurirano: 12.01.2017. 14:12h

Godinu u kojoj imaju cilj da se vrate u evropska takmičenja i po prvi put u samostalnoj Crnoj Gori osvoje nacionalni Kup, fudbaleri Sutjeske počeli su danas, prvim radnim danom u 2017.

Spas od sibirske zime izabranici Nebojše Jovovića potražili su u balon-sali "Arena" na Kličevu, ali će narednih dana morati da izađu i na teren, koliko god hladnoća i snijeg ometali pripreme.

Sve do 24. januara, kada će se Nikšićani preselitu u Igalo, svoju tradicionalnu bazu tokom zimskih priprema.

Treneru Nebojši Jovović na prvom treningu se javio 21 fudbaler - Vladan Giljen, Suad Ličina, Marko Radović, Miloš Bakrač, Marko i Miloš Vučić, Nikola Stijepović, Slavko Damjanović, Nemanja Nikolić, Stevan Kovačević, Matija Vujović, Bojan Božović, Veljko Vuković i Igor Ivanović, kao i omladinci Bećirović, Krulanović, Mićunović, Eraković, Bubanja, Đedović i Marušić.

Kako je saopšteno na klupskom sajtu, Masanogu Egava će se sjutra priključiti ekipi, Jovan Nikolić, Dejan Zarubica i Brazilac Žildemar počeće sa treinzima najkasnije do početka naredne sedmice, dok će će Japanac Noboru Šimira dobutovati u Nikšić 17. januara, zbog smrtnog slučaja u porodici.

Očekuje se da će se uskoro pripremama prikjučiti i za sada jedino pojačanje, napadač Ivan Bošković, koji će se nakon 13 godina vratiti na stadion kraj Bistrice.

Prvi dio sezone Nikšićani su završili na 5. mjestu, uz tri boda manje od trećeplasiranog Dečića, koji je u evropskoj zoni.

Put do Evrope prohodan je i preko Kupa, gdje se Sutjeska plasirala u polufinale, sa dobrim izgledima da se u konkurenciji Rudara, Grblja i Iskre plasira u finala i igra utakmicu za trofej.

Nikšićani su već zakazali tri prijateljske utakmice - 18. januara u Podgorici igraće protiv selekcije japanskih fudbalera koji borave u Crnoj Gori, tri dana kasnije sastaće se sa trećeligašem, ekipom Mladosti iz Lješkopolja, dok je za 24. januar na Jazu zakazan duel sa novosadskom Vojvodinom.

Bonus video: