Luka Tatar oduševio trenere u kampu Real Madrida

317 pregleda 9 komentar(a)
LUka Tatar, Foto: Facebook
LUka Tatar, Foto: Facebook
Ažurirano: 12.01.2017. 13:11h

Član podgoričke škole fudbala Kalćo, Luka Tatar, bio je učesnik fudbalskog kampa Real Madrida u Valdebebasu. On je, preko kampa koji je u avgustu održan u Podgorici odabran da od 5. do 10. januara boravi u kampu Reala i trenira sa najtalentovanim fudbalerima sa prostora Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Tatar, koji ima 11 godina, kazao je da je u Madridu prošao sva testiranja i da je pokazao visoki nivo znanja, sposobnosti i talenta.

“Na kraju kampa, koji sam završio sa najvećom ocjenom kao jedan od najboljih za svoje godište, dobio sam Diplomu (Sertifikat Real Madrid Foundation) i pohvale trenera sa preporukama za naredni period, da nastavim sa radom i treningom u istom ritmu, uz obostranu želju da ponovo posjetim kamp u narednom periodu”, kazao je Tatar agenciji MINA.

On je rekao da je "pokupio i sve pohvale i simpatije španskih trenera".

Tatar je kazao da su ga stručnjaci u kampu podsjetili na istorijski gol Predraga Mijatovića u finalu Lige šampiona i da bi on mogao biti njegov nasljednik u kraljevskom klubu.

Tatar je, prema ocjenama stručnjaka, ove sezone jedan od najboljih i najtalentovanijih fudbalera Crne Gore rođenih 2005. godine. Sa ekipom Kalća jesenji je prvak za 2005. godište, bez poraza u dosadašnjem dijelu Đetić lige u sezoni 2016/17.

On je na turniru Montenegro kup bio strijelac pet golova, a imao je i osam asistencija, dok je sa pet golova predvodio Kalćo do trofeja na Dadeks kupu u Podgorici. Sa podgoričkim klubom igrao je četvrtfinale na Maks sport kupu u Staroj Pazovi, jednom od najjačih turnira mlađih selekcija u bivšjoj Jugoslaviji, i bio strijelac tri pogotka.

Tatar za sve svoje rezultate zahvalnost duguje trenerima Željku Mrđenoviću i Mirku Šćepanoviću, a osim uspjeha u fudbalu, postiže odličane rezultate i u školi, jer je odličan učenik šestog razreda.

Bonus video: