Čelsi dobio dozvolu da dogradi stadion

1 komentar(a)
Stemford bridž, Foto: Telegraph.co.uk
Stemford bridž, Foto: Telegraph.co.uk
Ažurirano: 12.01.2017. 12:26h

Fudbalski klub Čelsi dobio je dozvolu da renovira svoj stadion Stemford bridž, koji će poslije radova imati kapacitet od 60.000 mjesta i dobiti brojna druga unapređenja.

Opština Hamersmit i Fulam odobrila je plan poslije tri sata vijećanja, a gradonačelnik Londona Sadik Kan sada ima dvije nedjelje da traži dodatno preispitivanje plana ako tako odluči.

Očekuje se da će radovi trajati tri godine i da će njihova cijena iznositi 500 miliona funti.

"Zahvalni smo što je odobren naš plan. Ova odluka, međutim, ne znači da ćemo odmah početi radove. Potrebne su nam mnoge druge dozvole, a ovo je samo posljednji u nizu koraka koje smo do sada napravili. Doduše, ovo je vrlo značajan korak", navodi se u saopštenju Čelsija.

Trenutni kapacitet Stemford bridža je 41.663, što znači da je deveti najveći klupski stadion u Engleskoj. Ispred njega su su stadioni Mančester junajteda, Arsenala, Vest Hema, Mančester sitija, Liverpula, Sanderlenda, Njukasla i Aston Vile.

Klub je odlučio da renovira stadion umjesto da izgradi novi, ali realizacija ovog projekta znači da će klub morati da pronađe privremeni dom, zbog složenosti radova. Biće potrebno da se teren spusti, pa će morati da se rade dodatna iskopavanja.

Bonus video: