U evropskoj zoni, a misle o opstanku - Tuzani počeli pripreme

Uprkos sjajnim igrama i rezultatima, te finišu jesenjeg dijela sa pet utakmica bez poraza - tri pobjede, u Tuzima najprije žele da ostvare prvobitni cilj.
94 pregleda 2 komentar(a)
Dečić, Foto: FK Dečić
Dečić, Foto: FK Dečić
Ažurirano: 11.01.2017. 18:55h

Iako je u domaćoj fudbalskoj javnosti slovio za viđenog putnika u niži rang, pogotovo nakon usvajanja novog sistema takmičenja prema kojem će direktno ispasti tri, u baraž idu dvije ekipe, Dečić je rezultatima, a pogotovo igrom razuvjerio skeptike.

Odigrali su Tuzani sjajno jesenji dio takmičenja u Telekom 1. CFL, koji su završili na 3. mjestu, najboljem u istoriji kluba.

Uprkos sjajnim igrama i rezultatima, te finišu jesenjeg dijela sa pet utakmica bez poraza - tri pobjede, u Tuzima najprije žele da ostvare prvobitni cilj.

"Mi želimo opstanak. Nadamo se bez baraža, jer to je zacrtano na startu sezone. To je cilj u klubu i nakon današnje prozivke, na kojoj su se pojavili i potom odradili trening svi igrači iz prvog dijela šampionata. Srdačnost sa kojom smo se sreli nakon mjeseca pauze, pokazatelj je onoga što nas je krasilo tokom dosadašnjeg dijela sezone, ali i razloga našem uspjehu - porodične atmosfere u klubu. Pretpostavljam da je to i razlog da nije bilo odlazaka, mada sam siguran da su moji saigrači imali ponuda", kazao je kapiten Dečića, Nijazim-Nasko Padović.

Tuzani su na svom terenu odradili prvi trening, iako je provijavao snijeg i uslovi su bili daleko od idealnih.

"Nije nam smetala vijavica, a trening su u odsustvu trenera Edisa Mulalića vodili pomoćnici, Fuad Krkanović, Vedad Drešević i Medin Lekić. Treneru Mulalić će se zbog smrtnog slučaja u porodici pripremama priključiti sa nekoliko dana kašnjenja. Tada ćemo znati i kompletan plan pripreme. Falio nam je trener Mulalić već na prvom treningu, jer smo sa njim izgradili odličan odnos. Izvjesno da ćemo u Tuzima trenirati 15-tak dana, a potom ćemo pripreme nastaviti u Ulcinju, koji u Crnoj Gori ima najbolje uslove za zimske pripreme. Koliko smo dobro radili znaće se nakon 21. februara i gostovanja Sutjesci", istakao je Padović.

Hoće li se i Dečić pojačavati u ovom prelaznom roku?

"Pominje se mogućnost da tri, četiri igrača iz BiH dođu na probu, pa... Naš cilj bez obzira na potencijalčna pojačanja je da igramo jednako dobro kao u prvom dijelu sezone, obezbijedimo opstanak, a ako se ukaže prilika za vrh tabele, sigurno je nećemo ispustiti", zaključio je Padović.

Bonus video: