Jovetić: Došao sam u veliki klub, kod velikog trenera

"Želim da pomognem timu da ostvari što bolje rezultate, da odemo što dalje u Ligi šampiona i ostanemo u vrhu Primere. Ne opterećujem se brojkama, Želim da postižem golove i da asistiram", rekao je Jovetić
158 pregleda 18 komentar(a)
Jovetic, Foto: Desmarque.es
Jovetic, Foto: Desmarque.es
Ažurirano: 10.01.2017. 18:14h

"Došao sam u veliki klub, koji ima izuzetnog trenera, igra Ligu šampiona i uvijek stremi ka vrhu", prve su riječi Stevana Jovetića na predstavljanju u Sevilji.

Jovetić je danas kompletirao transfer iz Intera u jedan od najvećih španskih klubova, trenutno drugoplasiranu ekipu Primere, kao trostrukog uzastopnog osvajača Lige Evrope.

Naš reprezentativac je došao na pozajmicu do kraja sezone, kada će se razgovarati o otkupu ugovora za 14 miliona eura.

"Želim da pomognem timu da ostvari što bolje rezultate, da odemo što dalje u Ligi šampiona i ostanemo u vrhu Primere. Ne opterećujem se brojkama, Želim da postižem golove i da asistiram", rekao je Jovetić, naglasivši da mu najviše odgovara da igra "drugog napadača".

Jovetć je otkrio da je razgovarao sa nekadašnjim saigračem iz Mančester sitija Samirom Nasrijem.

"Rekao mi je sve najbolje o klubu, da je riječ o ekipi koja ima porodičnu atmosferu. Rekao mi sve najbolje o treneru", kazao je Jovetić, koji će u novom klubu nositi dres sa brojem 16.

"Ono što me najviše privuklo Sevilji je stil igre. Dopada mi se kako ekipa igra, to što želi da napada i zbog toga sam želio da dođem".

Objašnjavajući zašto u Sitiju i Interu nije do kraja pokazao potencijal, Jovetić je rekao:

"U Sitiju sam imao probleme sa povredama i nisam imao kontinuitet. U Interu sam počeo odlično, kasnije sam igrao manje. To je prošlost, osjećam se dobro, maksimalno sam motivisan da pokažem šta znam i koliko mogu", rekao je Jovetić, koji je na predstavljanju odgovarao na španskom jeziku, što je iznenadilo novinare.

"U mojoj zemlji gledao sam španske telenovele, kao i Seranove", objasnio je Jovetić.

Jovetić se na dostojanstven način oprostio od Intera, porukom na Instagram profilu.

Najzaslužniji za njegov dolazak na "Pishuan" je sportski direktor kluba Monći, koji je još jednom potvrdio da je majstor za transfere i pregovore.

"Nisam ja otkrio Jovetića, on nije novo ime u vrhunskom fudbalu", kazao je Monći.

"Doveli smo igrača kojeg smo željeli".

Prije Jovetića, za klub koji je ponos Andaluzije od crnogorskih fudbalera nastupali su Željko Petrović, Igor Gluščević i Dejan Vukićević, doduše svi pod zastavom nekadašnje države, SR Jugoslavije.

Petrović je prvi probio led, na stadion „Sančes Pishuan” došao je 1991. godine, a u Sevilji se zadržao jednu sezonu, igrajući zajedno sa Maradonom.

Gluščević i Vukićević su se zadržali više, po dvije sezone (1998-2000, odnosno 1997-1999), a Gluščević je u bijelom dresu dao i osam golova.

U Sevilju je prošle zime prešao i Andrija Vukčević, ali još nije zaigrao.

Bonus video: