"POKUŠAĆE DA UGROZE BUDUĆNOST"

Mladost krenula bez velikih najava - cilj je Evropa

Prednost Budućnosti jeste velika, ali nećemo se predati, 16 je utakmica do kraja, u opticaju je 48 bodova i vidjećemo da li možemo da im se približimo", kazao je trener Mladosti Goran Perišić
1 komentar(a)
Mladost, Foto: Savo Prelević
Mladost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.01.2017. 13:55h

Bez velike pompe i velikih najava pripreme je danas počeo i aktuelni šampion, ekipa Mladosti.

Svjesni su na "crvenoj" strani Starog aerodroma da je titula već na putu ka komšijskom taboru, pa će na proljeće ostati vjerni svom prevashodnom cilju - plasmanu u evropska takmičenja.

Pokušaće, naravno, koliko je to moguće da ugroze prednost Budućnosti, koja je jako velika - čak 11 bodoba.

"Nisam od trenera koji daje neke bombastične izjave i očekivanja. Želimo da se što bolje pripremimo i u nastavku sezone ispunimo osnovni cilj, plasiramo se u Evropu. Prednost Budućnosti jeste velika, ali nećemo se predati, 16 je utakmica do kraja, u opticaju je 48 bodova i vidjećemo da li možemo da im se približimo", kazao je trener Mladosti Goran Perišić, koji je kolo prije kraja jeseni preuzeo kormilo od Nikole Rakojevića.

A prije nego što pokuša da se upusti u trku sa liderom, Mladost treba da "popravi" igrački kadar. Pet fudbalera napustilo je šampiona tokom zimske pauze - otišli su najbolji strijelac Adrović, nekadašnji reprezentativci Igumanović i Pejović, nekadašnji mladi reprezentativac Boris Kopitović, kao i Boris Lazarević.

Za sada, samo jedno pojačanje - došao je Ivan Ivanović, doskorašnji napadač Rudara.

"U deficiti su na nekim pozicijama i trebaju nam novi fudbaleri, naročito u odbrani na poziciji štopera, kao i u napadu. Vjerujem da ćemo do početka druge faze priprema dovesti nove fudbalere", kazao je Perišić.

Za mladog 40-godišnjeg trenera vođenje aktuelnog šampiona biće najveći izazov u dosadašnjoj karijeri. Perišić je prije dvije godine kratko vodio Budućnost, ali ovo je prva šansa koju je dobio, ili bi makar trebalo da dobije - na duže staze.

"Sve što sam do prošao i što sam sakupio u igračkoj karijeri, pokušaću da prenesem na fudbalere".

Perišić će trenirati i nekoliko igrača koji su mu, ne tako davno, bili saigrači na terenu.

"Igrao sam sa nekoliko njih, sa Raičevićem, Lakićem, Đurišićem... Dobro se poznajemo i mogu samo da kažem da se radi o pravim profesionalcima i nadam se da će mlađi igrači slijediti njihov primjer".

Do 29. januara, uprkos velikoj hladnoći, Mladost će trenirati na svom stadionu, a onda će se ekipa preseliti u makedonski Ohrid, na dvonedjeljne pripreme.

Preporučujemo za Vas