Vukotić: Spremamo se za Evropu, ali prvenstvo nije gotovo

"Imamo 11 bodova prednosti, ali moramo da budemo jako obazrivi, naročito na početku kada nas čekaju tri derbija", kazao je Vukotić
1 komentar(a)
Vukotić, Ostojić, Foto: Savo Prelević
Vukotić, Ostojić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.01.2017. 13:28h

Početak zimskih priprema Budućnosti više podsjeća na spremanje za ljetnja iskušenja u Evropi, nego za nastavak domaćeg prvenstva.

Razlog je prost - "plavi" ulaze u drugi dio šampionata sa čak 11 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Mladost i trebala bi da ih pogodi zaista velika nesreća pa da u maju ne proslave titulu.

Trener Miodrag Vukotić, međutim, ne želi da razmišlja na takav način.

"Prvenstvo nije završeno, moramo da budemo obazrivi. Naročito na početku, kada nas čekaju tri derbija, protiv Zete, Sutjeske i Rudara. Ako to prebrodimo kako treba, bićemo na dobrom putu".

Vukotić je, ipak, već u narednoj rečenici otkrio način razmišljanja lidera pred start drugog dijela prvenstva.

"Naš cilj nije da zadržimo, već da povećamo prednost na tabeli".

Niko nikada u 11-godišnjoj istoriji CFL-a nije imao toliku prednost na polusezoni, a Budućnost će pokušati da pomjeri granicu i na kraju prvenstva.

Pod Goricom, naravno, indirektno razmišljaju i o Evropi. Ove zime će putovati u Antaliju, a tamo će ih čekati jaki protivnici - kao idelan test za evropska iskušenja, i to šest mjeseci ranije.

"Mnogo će nam značiti te utakmice, da vidimo na kojem smo nivou u odnosu na protivnike iz Rusije, Slovačke, Slovenije, Kazahstana... Da vidimo jesmo li tehnički ili taktički bolji, da li smo možda fizički slabiji. Biće nam to dobar putokaz za ono što nas čeka na ljeto", dodao je trener Budućnosti.

Kako sada stvari stoje, podgorički tim neće biti slabiji na proljeće...

"Ima interesovanja za naše igrače, ali naš prevashodni cilj je da zadržimo postojeći igrači kadar. To je i želja trenera Vukotića. Želimo da zadržimo sve dobre stvari koje smo imali jesenas", kazao je sportski direktor Budućnosti Miloljub Ostojić.

Budućnost će nastojati da se pojača, i za sada su u opticaju dva igrača - povratak štopera Janka Simovića je već dogovoren, dok u napadu figurira ime Darka Nikača. I jedan u drugi su prošle sezone igrali za Budučnost, takođe kod Vukotića.

"Trebaju nam pojačanja, naročito u defanzivi, gdje imamo maltene samo dva štopera, Vukčevića i Mitrovića. Opredijelili smo se za Simovića, koji je provjeren fudbaler, koji je već igrao kod nas i koji će pojačati konkurenciju. Slična je situacija sa Nikačem, igrao je izvanredno prošle sezone zas, ali on prethodno treba da riješi situaciju sa svojim klubom u Mađarskoj", istakao je Vukotić.

Budućnost će do 31. januara trenirati u Podgorici i odigrati četiri kontrolna meča. Prvog dana februara jesenji šampion ide u Antaliju na 14-dnevne pripreme.

Bonus video: