Transferi uživo: "Trešnjice" traže Terija, Simeone u trci za Sančesom

Pratite sa nama dešavanja na januarskoj fudbalskoj pijaci
54 pregleda 0 komentar(a)
Aleksis Sančes, Foto: Reuters
Aleksis Sančes, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.01.2017. 22:21h

Deseti je dan prelaznog roka koji uživo pratite na portalu "Vijesti"...

23.04 - Engleski mediji danima pišu o interesovanju Mančester junajteda za Rominog Kostasa Manolasa, ali izgleda da su promašili klub.

Arsenal želi grčkog reprezentativca, ali je Roma odbila ponudu, tvrdi njegov agent Džon Evangelopulos.

"I ljetos i sada, Roma je dobila ponudu vrijednu oko 40 miliona eura od Arsenala. Ponude su odbijene, jer Roma smatra sa Kostas vrijedi više", rekao je Evangelopulos.

Izgleda da se "tobdžijama" baš ne da da kupuju u Italiji, jer su prije dva dana iz Torina saopštili da su odbili ponudu Arsenala za napadača Andreu Belotija, koja je iznosila 65 miliona eura.

22.35 - Engleski mediji završavaju dan informacijom da Bornmut traži Džona Terija, legendarnog kapitena Čelsija.

"Trešnjice" žele Terija na pozajmicu do kraja sezone.

Teri (36) je u drugom planu kod Antonija Kontea, u velikoj prednosti su David Luis i Gari Kejhil, oporavio se i Kurt Zuma, a upravo je iz Bornmuta sa pozajmice vraćen Nejtan Ake.

Ipak, malo vjerovatno zvuči mogućnost da će igrač Terijeve reputacije posljednje dane karijere provesti daleko od velike scene.

21.30 - Poslije samo šest mjeseci, Martin Demikelis napustio je Espanjol.

Nekadašnji štoper Bajerna i Mančester sitija, reprezentativac Argentine, 36-godišnji Demikelis karijeru će nastaviti, odnosno završiti u jednom od klubova američke MLS lige.

21.20 - Dio novca za transfer Šnajderlina, Everton će dobiti na ljeto.

"Karamelice" su pozajmile Omara Nijasea ekipi Hala, koja će na kraju sezone za transfer platiti 12 miliona eura.

21.10 - Valensija, posrnuli španski gigant, neće tražiti novog trenera, nakon odlaska Ćezarea Prandelija.

Do kraja sezone, ekipu će voditi Salvador Gonzales Marko - zvani Voro - koji je obavljao ulogu pomoćnog trenera.

To je zvanična vijest, a nezvanične su da su blizu "Mestalje" Patris Evra i Simone Zaza.

21.06 - Franćesko Aćerbi, 29-godišnji štoper Sasuola, želja je Lestera, ali i Marseja.

Kako prenose italijanski mediji, klub sa "Velodroma" poslao je ponudu vrijednu 10 miliona eura.

21.05 - Morgan Šnajderlin više nije igrač Mančester junajteda.

Francuski vezista, koji je bio u drugom planu kod Murinja, ide u Everton za oko 25 miliona eura.

20.29 - Priča oko transfera Kostasa Manolasa, grčkog defanzivca iz Rome, se zahuktava, a Mančester junajted je navodno zainteresovan i spreman da ponudi 40 miiona eura.

"Nemam pojma o tome. Koliko ja znam, a trebalo bi da znam, Manolas ne ide nigdje", rekao je sportski direktor Rome Mauro Baldisoni.

20.14 - Selektor Crne Gore Ljubiša Tumbaković komentarisao je Jovetićev transfer u Sevilju. Šta je Tumbaković kazao možete pročitati na ovom linku.

20.10 - Nakon predstavljanja u Sevilji, Stevan Jovetić se oprostio od Intera. Šta je poželio bivšim saigračima, pročitajte ovdje.

20.00 - Iskusni golman Marko Storari se vratio u Milan, da bude rezerva Donarumi.

Milan će do kraja prelaznog roka uraditi sve da dovede Đerara Delofeua iz Evertona,

19.56 - Iz Francuske stiže vijest da je Inter najbliži cilju da dovede 21-godišnjeg vezistu Nice Vensana Kozijela, javlja "Frans fudbal".

Kozijelo, mladi reprezentativac Francuske, je, navodno, i na meti Milana.

19.43 - Iako nije igrao u prvom timu Liverpula još od aprila prošle godine, Mamadu Sako neće tek tako napustiti "Enfild" - njegova cijena je 20 miliona funti, javlja BBC.

19.40 - Ukoliko uskoro ne potpiše novi ugovor sa Arsenalom, a aktuelni mu ističe 2018. godine, Aleksis Sančes biće jedna od zvijezda ljetnjeg prelaznog roka.

Pari sen Žermen je prvi pokazao interesovanje i po navodima medija spremio 70 miiona eura, a danas se pojavila priča o namjeri Atletika da dovede čileanskog napadača.

"Miror" javlja da je Dijego Simeone spreman da popusti pod naletima Mančester junajteda da dovede Antoana Grizmana, a da bi za novac koji dobije odlaskom Francuza, Ćolo pokušao da kupi Sančesa.

Mnogo je "ako", mnogo je kombinacija, ali tandem Simeone na klupi, Sančes na terenu djeluje veoma primamljivo za navijače Atletika i sve ljubitelje fudbala.

19.36 - Zvanično: Holger Badštuber je iz Bajerna pozajmljen Šalkeu.

19.20 - Neven Subotić, 28-godišnji srpski defanzivac, izrazio je želju da ponovo sarađuje sa Jirgenom Klopom.

"Bio mi je trener devet godina, više od trenera i Majncu i Borusiji. Bio mi je mentor. On je jedna od važnijih osoba u mom životu. Uvijek sam davao sve za njega. I opet bih", rekao je Subotić.

19.10 - Inter će sjutra predstaviti januarsko pojačanje - Roberto Galjardini dolazi na "Meacu" iz Atalante.

Do kraja sezone, 22-godišnji vezni igrač biće pozajmljen Interu, koji će za pozajmicu platiti dva miliona eura.

Na ljeto će obeštećenje iznositi 23 miliona eura.

"Inter je doveo igrača koji je budućnost italijanskog fudbala", rekao je Galjardinijev agent Bepe Ruso.

Galjardini je ove sezone odigrao 13 mečeva u Seriji A, a prošle je igrao na pozajmici u drugoligašu Vićenci.

19.02 - Julijan Brant sigurno ostaje u Bajeru do kraja sezone, a onda kreće trka za 20-godišnjim vezistom.

Liverpul će pokušati da ga angažuje, ali je i Bajern zainteresovan, prenose engleski i njemački mediji.

18.03 - Transfer Stevana Jovetića u Sevilju zvanično završen.

Stevan je danas stigao u Andaluziju, obavio ljekarske preglede, a sve administracione formalnosti su kompletirane.

Šta je Jovetić rekao na predstavljanju pročitajte ovdje.

17.53 - Holgera Badštubera samo medicinski pregledi dijele od potpisivanja ugovora sa Šalkeom, prenosi "Bild".

17.52 - Bivši fudbaler Totenhema i Kvins Park Rendžersa Sandro karijeru nastavlja u Turskoj. Brazilski vezista je potpisao ugovor na tri i po godine sa Antalijasporom.

17.44 - Njukasl želi da se ekspresno vrati u Premijer ligu, a menadžer Rafael Benites želi da pojača vezni red.

"Svrake" su zainteresovane za Toma Insa, igrača Derbi kauntija, i sina čuvenog veziste Mančester junajteda, Liverpula i Intera Pola Insa.

17.37 - Trener Bajerna Karlo Anćeloti zatražio je od čelnika kluba da što prije počnu pregovore oko produžetka ugovora Arjena Robena i Ćabija Alonsa.

17.33 - Rodrigo Palasio možda pojača Atalantu u zimskom prelaznom roku. Argentinca želi trener Đanpjero Gasperini, s kojim je sarađivao u Đenovi, ali transfer zavisi od toga da li će Alehandro Papu Gomes ostati u Bergamu.

16.29 - Francuz Johan Moljo novi je saigrač Luke Đorđevića u Zenitu. Ovaj ofanzivni vezista stigao je iz Krila Sovjetov za tri miliona eura. Potpisao je ugovor na tri i po godine, a imaće platu dva i po miliona eura po sezoni.

16.23 - Real bi mogao da uzme Havija Martinesa iz Bajerna, na pozajmicu do kraja sezone. Nekadašnji vezista Atletik Bilbaoa ui Minhenu je od 2012, ali se jesenas nije naigrao puno. Realu je možda potrebniji...

15.25 - Stevan Jovetić je prošao medicinske preglede u Sevilji i čeka zvaničnu promociju, koje će se, najvjerovatnije, obaviti sjutra.

Jovetić će u novom klubu sresti jedno poznato lice - Samira Nasrija, sa kojim je igrao u Mančester sitiju.

Francuski internacionalac poželio mu je dobrodošlicu riječima - "bilo je vrijeme, brate".

15.18 - Žoze Fonte, defanzivac koji je ljetos osvojio Evropsko prvenstvo s Portugalom, želi da ide iz Soutemptona. Tražio je da pređe u Everton, gdje ponovo sarađivao sa Ronaldom Kumanom, koji ga je prošle sezone vodio u Sautemptonu.

15.05 - Vijesti sa domaće scene. Lider Budućnost počeo je pripreme za drugi dio sezone, a trener Miodrag Vukotić najavio je dolazak dvojice fudbalera koji su u prvom dijelu prošle sezone nosili dres Budućnosti. Opširnije pročitajte OVDJE.

Krenula je i Mladost. Aktuelni šampion ostao je bez pet igrača koji su nosili dres u prvom dijelu sezone, a za sada je došao samo jedan igrač. Opširnije OVDJE.

14.45 - Pari Sen Žermen je već doveo Julijana Drakslera iz Volfsburga, ali nije zaključio prelazni rok. Na meti "svetaca" je napadač Fernando Ljorente, nekadašnji fudbaler Atletik Bilbaoa, Juventusa i Sevilje. Ideja trenera Enuaija Emerija je da Baskijac, koji trenutno nosi dres Svonsija, bude alternativa Edisonu Kavaniju.

14.10 - Mino Rajola nudi Juventusu Blejsa Matudija, tvrde francuski mediji.

Juve traži centralnog veznog, interesuje se za Marka Veratija i Tolisoa iz Liona, ali Rajola, moćni fudbalski agent, nudi svog klijenta.

Mediji, međutim, navode i da Rajola na taj način želi da "natjera" vlasnike Pari sen Žermena da Matuidiju povećaju platu i produže ugovor.

14.05 - Jaser Larući, 18-godišnji vezista Avra, mogao bi da bude pojačanje Sautemptona.

On je već bio na probi u tom engleskom klubu, a nakon što je odbio da potpiše profesionalni ugovor sa Avrom, za njega nema obeštećenja.

13.32 - Najveći engleski klubovi zainteresovani su za mladog defanzivca Barnlija 19-godišnjeg Džejmsa Brija.

Mančester siti je, navodno, prvi u redu, ali će imati konkurenciju u gradskom rivalu, Arsenalu, Totenhemu, Vest Hemu i Sautemptonu.

Aston Vila je već ponudila pet miliona eura, ali je ponuda glatko odbijena.

13.29 - Vijest i sa domaće scene. Sutjeska je dobila veliko pojačanje za drugi dio sezone. Ko je došao, odnosno ko se vratio u Nikšić, pročitatjte ovdje.

13.18 - Hese ne ostaje u Pari sen Žermenu, a nakon Rome, Las Palmasa i Valensije, bivši talenat Reala na meti je Midlsbroa.

Želi ga Aitor Karanka, nekadašnji igrač i pomoćni trener madridskog kluba.

13.15 - Arsenal je potvrdio da je angažovao prvo pojačanje - Koen Bramal, lijevi bek Hednesford tauna, kluba iz sedme lige, novi je "tobdžija" za 40 hiljada funti.

13.10 - Stevan Jovetić je na putu ka Sevilji. Novi izazov za našeg reprezentativca.

Sevilla ?

A photo posted by Stevan Jovetic (@sj10___) on

12.30 - Jurgen Klop je danas poručio da Filip Kutinjo ostaje u Liverpulu, ali to ne sprječava nastavak spekulacija. Zainteresovani su Barselona, PSŽ, Juventus, Mančester Siti i Bajern Minhen, ali se i prema kladionicama najveće šanse daju na ostanak na Enfildu.

12.00 - Joan Molo je potpisao za Zenit u koji stiže iz ekipe Krilja Sovjetov.

11.30 - Džonatan Kaljeri bi trebalo da pređe u Las Palmas, a potvrda se očekuje danas ili sjutra, javlja Marka. Kaljeri se nije snašao u Vest Hemu.

10.56 - Reprezentativac Njemačke Jonas Hektor je na meti Čelsija. Konte će probati da dovede ovog igrača Kelna već u januaru.

10.55 - Sead Kolašinac će definitivno preći u Juventus, javlja SkyItalia. Kolašinac je na ljeto slobodan igrač, ali zbog odlaska Patrisa Evre, Juventus će vjerovatno ponuditi Šalkeu do 4 miliona da se transfer realizuje u januaru.

10.50 - Stouk je poslao zvaničnu ponudu za Saida Berahina, javlja Skysports. Berahino je već par godina tema glasina tokom prelaznih rokova, a čini se da nikada nije bliži odlasku iz Vest Bromvič Albiona. Nije igrao za tu ekipu još od septembra, a posljednji gol je postigao u februaru prošle godine.

10.20 - Sautempton i Vest Bromvič Albion žele Manola Gabijadinija iz Napolija. Italijan malo igra za tim sa juga te zemlje, ali Napoli ga ne da za manje od 20 miliona eura.

10.15 - Everton je zainteresovan za Žoze Fontea koji je tražio da ide. Ronald Kuman želi da dovede svog bivšeg igrača iz Sautemptona, a cijena je oko 15 miliona eura.

10.00 - Norveški vunderkind Martin Odegar je stigao na pozajmicu u Herenven. Igrač Real Madrida je uglavnom igrao za drugi tim,a prije mjesec dana je napunio 18 godina.

Pregled evropske štampe o novim transfer pričama:

- Niko Gaitan bi u januaru mogao da napusti Atletiko Madrid i ode na pozajmicu u Englesku. Navodno je za Argentinca zainteresovan Totenhem. Gaitan je odigrao svega pet utakmica ove sezone za Atletiko.

- Totenhem bi sa druge strane mogao dobro da zaradi na svom bekovskom tandemu. Mančester Junajted i Mančester Siti su krenuli u trku za dovođenjem Kajla Vokera i Denija Rouza, a to samo omogućava Totenhemu da diže cijenu.

- Vest Hem je spreman da pusti golmana Adrijana, a zainteresovan je da dovede Džoa Harta koji bi da se vrati u Englesku iz Torina.

- Ivan Perišić bi mogao da pojača Mančester Junajted. Murinjo je vrlo zainteresovan, a u isto vrijeme i dalje traju pregovori sa Evertonom oko odlaska Morgana Šnajderlina.

- Inter se uključio u trku za Rominog Kostasa Manolasa koji je vrlo tražen ovog januara.

Bonus video: