Transferi uživo: Monći napušta Sevilju, Volfsburg doveo i Drakslerovog nasljednika

Deveti dan prelaznog roka na portalu „Vijesti”
0 komentar(a)
Monći, Foto: Www.independent.co.uk
Monći, Foto: Www.independent.co.uk
Ažurirano: 09.01.2017. 21:25h

22.10 - Volfsburg je doveo igrača koji je predviđen da bude nasljednik Julijana Drakslera.

U pitanju je dosadašnji vezista Majnca Junus Mali koji je stigao za obeštećenje od 10 miliona.

22.09 - Inter možda i proda Žofrija Kondogbiju u januarskom prelaznom roku. Samo u slučaju da ode Francuz, ili možda Ever Banega, milanski klub bi krenuo u napad na Luiza Gustava iz Volfsburga.

22.00 - Pablo Ernandes se vraća u engleski fudbal - potpisao je do kraja sezone za Lids junajted. Španac je igrao u Premijer ligi za Svonsi, a sada će pokušati da uvede Lids u elitni rang.

Ernandes je stigao na šestomjesečnu pozajmicu iz Al Nasra.

21.43 - Sportski direktor Sevilje Monći od 1. februara napušta tu funkciju, javljaju lokalni mediji. Navodno, Monći će karijeru nastaviti u Romi...

Roma će platiti Sevilji obeštećenje od pet miliona eura...

21.21 - Bajer ne želi da proda Havijera Ernandesa u Premijer ligu, a sada je i Meksikanac poručio da nema namjeru da ide iz Leverkuzena.

"Od dolaska u Bajer sam bolji igrač i bolji čovjek. Ne želim da idem odavde", rekao je Ernandes, kojeg je tražio Čelsi.

21.02 - Volfsburg više nije u igri za potpis Manola Gabjadinija, navode italijanski mediji. Sada su tri kluba u opticaju - Šalke, Sautempton i VBA.

Navodno, "vukovi" su htjeli napadača Napolija na pozajmicu, a "azuri" žele samo keš...

20.28 - Svonsi je u završnoj fazi pregovora sa PSV-om oko dolaska Lusijana Narsinga u Vels.

20.12 - Novi detalji u transferu Stevana Jovetića u Sevilju.

Novinar Skaja Đanluka di Marcio javlja da je Sevilja pristala na pozajmicu s pravom otkupa i da bi obeštećenje moglo da iznosi 14 miliona eura.

19.52 - Engleski "San" prenosi plan Vest Hema. "Čekićari" će pokušati da dovedu Džoa Harta iz Torina, a istovremeno žele da pronađu novi klub španskom čuvaru mreže Adrijanu.

19.37 - I madridska "Marka" piše o prelasku Stevana Jovetića u Sevilju. Transfer bi trebalo da bude ozvaničen sjutra.

19.30 - Stjuart Dauning će u januarskom prelaznom roku napustiti Midlzbro, a karijeru bi mogao da nastavi u Kristal Palasu.

Želi ga Sem Alardajs, a bivši engleski repretentativac ima i ponude iz Kine i Amerike.

19.11 - Đenova traži golmana nakon teže povrede Matije Perina. U ovom trenutku je prvi izbor Vito Manone, Italijan iz Sanderlenda.

19.05 - Predsjednik Liona Žan-Mišel Ola ponovio je da je odbio ponudu Juventusa za vezistu Korentana Tolisoa.

18.47 - Stouk i Piter Krauč nastavljaju zajedno. Klub sa "Britanije" je objavio da je produžio ugovor sa bivšim napadačem Liverpula.

18.36 - Španski mediji javljaju da Barselona i Viljareal pregovaraju o potencijalnoj trampi po kojoj bi Pako Alkaser stigao u "žutu podmornicu", a Alešandre Pato u Kataloniju.

18.26 - Bivši vezista Crvene zvezde Evandro blizu je prelaska u Hal, pišu portugalski mediji.

Evandro će napustiti Porto i u Premijer ligu doći kao pozajmljen igrač.

18.20 - Još vijesti oko budućnosti Stevana Jovetića.

Novinar Alfredo Pedula navodi da se sada čeka samo da vlasnik Intera, kompanija Suning, odobri pozajmicu s pravom otkupa.

18.05 - Sastanak Stevana Jovetića i čelnika Intera je završen prije nekoliko minuta, objavio je novinar Đanluka di Marcio.

Navodi se da našeg fudbalera dijele samo detalji od prelaska u Valensiju, ali i da Jo-Jo nije želio da daje izjave po tom pitanju.

Po informacijama pojedinih medija Jovetić bi već večeras mogao da pojača klub sa "Sančes Pishuana".

17.51 - Juventus želi lijevog beka Seada Kolašinca, a Šalke je rekao da fudbaler iz BiH može da ide samo u slučaju ponude od četiri ili pet miliona eura.

17.40 - Bivši vezista Milana Kingsli Boanteng karijeru će nastaviti u ljubljanskoj Olimpiji, prenose slovenački mediji.

17.24 - Peskara je dovela Alberta Đilardina u želji da se pojača kako bi izborila opstanak.

17.23 - Real Madrid sprema napad na Havija Martinesa iz Bajerna, prenose španski mediji.

17.13 - Sajt "Tutomerkatoveb" javlja da je Fiorentina danas pokušala da dovede Stevana Jovetića, ali je ostala bez pozitivnog odgovora. Sevilja je, nema dileme, budući klub našeg napadača.

17.05 - Simone Zaza nije u pregovorima ni sa Valensijom ni sa Fiorentinom. Tako makar tvrdi njegov otac Antonio, koji mu je ujedno i menadžer.

"Nismo u pregovorima. Tačnije, sa mnom niko nije pričao, ne znam da li je sa Juventusom", rekao je Antonio.

Zaza se vratio sa pozajmice u Juve, ali će već narednih dana tražiti novi klub.

17.01 - Holger Badštuber ide iz Bajerna, i to je jedino sigurno. Ipak, izgleda da nema ništa od njegovog prelaska u Mančester siti.

Njemački mediji prenose da će Badštuber karijeru nastaviti u Šalkeu.

16.52 - Bivši napadač Zete Darko Bjedov, koji je prvi dio ove sezone igrao za Javor, karijeru će nastaviti u belgijskom Gentu.

16.43 - Argentinski napadač Honatan Kaljeri se nije naigrao u Vest Hemu, a sada bi mogao da promijeni klub. Bivšeg napadača Boka juniorsa želi Las Palmas, ali šansu vide i Fiorentina i Galatasaraj.

16.20 - Nove vijesti o transferu Stevana Jovetića u Sevilju pročitajte ovdje.

16.10 - Olivije Žiru i Arsenal blizu su dogovora o produžetku saradnje.

"Na dobrom smo putu da utanačimo sve detalje. Obostrana želja postoji, Arsenal je moja porodica", rekao je Francuz.

15.40 - Ponovo priča o Mančester junajtedu, a spekulacije nije prekinuo ni Žoze Murinjo, iako je prije dva dana rekao da neće dovoditi defanzivca u Mančester junajted.

Kostas Manolas je čovjek o kome pričaju engleski mediji - grčki reprezentativac iz Rome mogao bi da bude januarsko pojačanje "đavola", ali njegov klub traži više od 50 miliona eura.

15.35 - Lester je odbio transfer Džefrija Šlupa - 12 miliona eura je ponudio Kristal Palas.

15.32 - Hrvatski fudbaleri su na cijeni u Evropi.

"Gazeta delo sport" piše da Roma razmatra mogućnost da dovede Alena Halilovića, nekadašnjeg vunderkinda Dinama i Barselone.

Halilović želi da ode iz Hamburgera, koji ga je kupio od Barse prošlog ljeta za pet miliona eura.

15.30 - Iako je potpuno u drugom planu kod Antonija Kontea, talentovani napadač Miči Bačuaji ne želi da ide iz Čelsija.

Belgijanac je, navodno, zadovoljan kako napreduje kod italijanskog trenera, ne želi da ide u Svonsi, kao dio transfera Fernanda Ljorentea na "Stamford bridž", kao ni u Vest Hem, koji očajički traži napadača.

15.12 - Manolo Gabjadini, napadač Napolija, neće ostati u Italiji, a želja mu je da ode već ovog mjeseca.

"Zavisi od kluba, zavisi od obeštećenja, ali Manolo ima želu da ode. Privlače ga Njemačka i Engleska, on je igrač koji bi se prilagodio fudbalu u tim zemljama", kazao je njegov agent Silvio Paljari.

Volfsburg je pokazao interesovanje za Gabjadinija, pominje se i Vest Hem, ali cijena je visoka - oko 20 miliona eura.

14.55 - Pregovori Arsenala i Aleksisa Sančesa oko produžetka ugovora ne idu u dobrom smjeru.

Čileanac zateže u pregovorima, jer razmišlja o novim izazovima.

PSŽ je jedan od klubova koji ga želi, a itallijanski mediji javljaju da i Juventus nije bez šansi da ga angažuje.

"Stara dama" želi da formira trio Dibala - Iguain - Sančes, kao pandam Realovom triligu BBC ili Barsinom - MSN:

14.50 - Nikola Kalinić rekao je da ponudi iz Kine, navodi kalćomerkato.

Hrvatski napadač prvo je odbio 10 miliona eura, kada je Tjanđin povećao na 12 miliona godišnje rekao je "možda", a kada je stigla ponuda od 15 miliona za godinu - klimnuo je glavom.

Fiorentina bi trebalo da zaradi čak 45 miliona eura na ime obeštećenja.

14.13 - Muke Stevana Jovetića nikako da se završe. Opširnije OVDJE.

13.10 - Predsjednik Las Palmasa Migel Anhel Ramires je za lokalni list „Provinsija” otkrio da Džonatan Kaljeri stiže na pozajmicu, a da želi i napadača menadžerskog kluba Deportivo Maldonado, Ernana Toleda, koji nema nikakvu šansu u Fiorentini.

12.27 - Mamadu Sako je otpisan u Liverpulu, a mogao bi da pređe u Sautempton, piše „Tribal football”.

12.25 - Dok se čeka i zvanična potvrda transfera Stevana Jovetića u Sevilju, „Tutosport” piše da će Inter novčano kazniti cnogorskog reprezentativca, jer se upravi ne sviđa njegovo ponašanje?!

11.11 - Volfsburg je nastavio da investira novac koji je dobio prodajom Julijana Drakslera. Novo ime na „Folksvagen areni” je Pol-Žorž Ntep, krilni napadač Rena.

Momak koji je dva puta igrao za Francusku je dao 18 golova na 81 meču za „crveno-crne”, a „vukovi” su ga navodno platili pet miliona eura.

11.04 - Još jedno veliko ime je završilo u Kini. Doduše, njemu je i mjesto tamo, da na kraju karijere uzme koji „dinar” - 38-godišnji Portugalac Rikardo Karvaljo je i zvanično potpisao ugovor sa Šangaj SIPG-om.

Iskusni defanzivac je raskinuo ugovor sa Monakom i otišao u tim Andre Viljaš-Boaša, gdje ga čeka najskuplji igrač u istoriji azijskog fudbala, Brazilac Oskar.

10.33 - Everton je prošle zime „istresao” 13,5 miliona funti za Umara Nijasea, koji je odigrao samo dva meča za tim sa „Gudisona”. Slamku spasa mu je ponudio Hal, za koji će do kraja sezone igrati na pozajmici.

10.20 - Dan počinjemo informacijom „Skaj sportsa” da Mančester siti neće dovesti Ivana Rakitića ove zime. Pozivajući na svoje izvore, „Skaj” je objavio da Pep Gvardiola nije zainteresovan za vezistu Barselone, a sinoć se pisalo da će ga dovesti za 28 miliona eura.

Hrvat sinoć nije bio na spisku od 18 igrača koji su konkurisali za meč sa Viljarealom, a i Luis Enrike je odbacio spekulacije da bivši igrač Šalkea i Sevilje odlazi.

„Ono što je objavljeno nema veze sa tim. Smao 25 odsto stvari je tačno od onoga što je pisano u hrvatskim, španskim, engleskim i italijanskim medijima”, rekao je Enrike, aludirajući samo da je tačno da Rakitić nije bio u konkurenciji za tim.

Bonus video: