Nasriju prijeti četiri godine zabrane fudbala?

U Sevilji su sigurni da je njihov igrač bezbjedan, uprkos tome što je na zvaničnom ’Tviteru’ objavljeno da je Nasri dobio pomoć medicinske sestre koja će ga „držati hidriranim i zdravim“ tokom boravka u Španiji
0 komentar(a)
Samir Nasri, Foto: Beta/AP
Samir Nasri, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 06.01.2017. 13:40h

Fudbaler Sevilje Samir Nasri suočava se sa četvorogodišnjom suspenzijom jer je Svjetska antidoping agencija (WADA) pokrenula istragu zbog sumnje da se dopingovao.

WADA zahtjeva urgentnu istragu o tome da li je francuski fudbaler kršio doping pravila prilikom liječenja u Los Anđelesu prošlog mjeseca, saopšteno je iz te organizacije.

U Sitiju tvrde da bi Sevilja trebalo da se bavi tim problemom, ali bi u slučaju maksimalne suspenzije i engleski klub bio pogođen.

’Građani’ imaju u planu da Stivena N’Zonzija, sjajnoj defanzivnog veznog Andalužana, zamjene za Nasrija, ali je očigledno da bi taj posao propao ukoliko Francus bude proglašen krivim.

U Sevilji su sigurni da je njihov igrač bezbjedan, uprkos tome što je na zvaničnom ’Tviteru’ objavljeno da je Nasri dobio pomoć medicinske sestre koja će ga „držati hidriranim i zdravim“ tokom boravka u Španiji.

WADA je zabranila intravenozne terapije, osim u slučaju garancije da tokom šestočasovnog perioda neće biti ubrizgano više od 50 mililitara supstance ili kada je sportista dobio specijalnu dozvolu zbog zdravstvenog stanja.

Nasriju je potreban terapeutski izuzetak, ali je problem nastao jer Sevilja nije ponudila nikakav održiv razlog za dobijanje istog. Iz kluba su priznali da nijesu bili svesni da je njihov fudbaler na tretmanima u Los Anđelesu.

Španska antidoping agencija otvorila je istragu 28. decembra i još nije poznat konačni ishod.

Bonus video: