Majstor za transfere - ko je čovjek koji dovodi Jovetića u Sevilju

“Ne mogu se ni nabrojati svi poslovi, veliki poslovi, koje je on ostvario. Pomenuću samo neke - Dani Alveš je kupljen za 500 hiljada eura, prodat je Barseloni za 20 miliona. Rakitić je koštao 2,5 miliona, otišao je za 20. Aleiš Vidal 3,5 miliona, otišao je takođe za 20. Pa Baptista, Keita, Adrijano... Ljetos je došao Nasri, doveo ga je Monći, i Sevilja je jako zadovoljna njime”, kaže španski novinar Enrike Garsija
1 komentar(a)
Monći, Foto: Www.independent.co.uk
Monći, Foto: Www.independent.co.uk
Ažurirano: 06.01.2017. 12:43h

Navijači Sevilje čekaju Stevana Jovetića raširenih ruku i prilično su optimistični oko njegovog dolaska, kaže za „Vijesti” novinar lista „Estadio Deportivo”, Enrike Garsija.

Razlog za ovo, međutim, nije baš uobičajen, a definitivno nije vezan za Jovetićeve partije u Interu...

“Razlog je sportski direktor Sevilje Monći. Sve što dotakne - pretvori u zlato. Navijače je kupio svojim potezima u prošlosti i prosto ih je natjerao da slijepo vjeruju u svaku njegovu odluku. Vjeruju, dakle, i da je Jovetić pravi izbor”, kaže Garsija.

Monći, nekadašnji golman Sevilje, najzaslužniji je čovjek za veliki uspon kluba iz Andaluzije posljednjih godina.

“Ne mogu se ni nabrojati svi poslovi, veliki poslovi, koje je on ostvario. Pomenuću samo neke - Dani Alveš je kupljen za 500 hiljada eura, prodat je Barseloni za 20 miliona. Rakitić je koštao 2,5 miliona, otišao je za 20. Aleiš Vidal 3,5 miliona, otišao je takođe za 20. Pa Baptista, Keita, Adrijano... Ljetos je došao Nasri, doveo ga je Monći, i Sevilja je jako zadovoljna njime”, dodaje Enrike.

Još jedan bivši fudbaler Mančester sitija, Jovetić, danas bi trebalo i zvanično da postane igrač Sevilje.

“ Monći je još ljetos najavio odlazak, ali su iz kluba apelovali da ostane još godinu. Jednostavno, dugo je u klubu, treba mu odmor. Spominjalo se da ga hoće i drugi klubovi, Roma, na primjer. Pričalo se da za njega nude pet miliona eura, što je neuobičajeno, da se toliko plaća za direktora. Ako zaista ode, Jovetić bi mogao da bude posljednji Monćijev transfer u Sevilji”, naglašava Enrike.

Crnogorski napadač stiže na „Sančes Pishuan” na pozajmicu, sa opcijom otkupa ugovora na ljeto. Jovetić će, dakle, morati da se dokaže...

“U Sevilji znaju da je Jovetić dobar igrač. Da nije tako ne bi ga ni dovodili. Nije se, međutim, naigrao u Interu. Iako je sasvim moguće da je imao neki problem sa klubom, prije nego sa trenerima, blage sumnje ipak postoje. Jovetić će imati pola godine da ih otkloni”, kaže Enrike, koji na pitanje šta prosječni ljubitelj fudbala u Španiji zna o Jovetiću, odgovara:

“Da se radi o odličnom fudbaleru koji trenutno možda nije u najboljem momentu, ali koji bi mogao da bude jako dobar za Sevilju. Možda će Sevilja odgovarati i njemu, zbog napadačkog stila fudbala”.

Trener Horhe Sampaoli je tražio napadača - Monći mu dovodi Jovetića.

“Sampaoli je tražio napadača, ali ne klasičnu devetku, već igrača koji može da se kreće okolo, da kreira i da postiže golove. Jovetić se uklapa u taj profil, iako ga čeka borba za mjesto u timu. Konkurenti će mu biti Vijeto i Ben Jeder, koji su po karakteristikama slični kao on. Sampaoli često igra sa dva napadača tako da će od njih trojice najčešće igrati dvojica”, zaključuje Enrike.

Bonus video: