Transferi uživo: PSŽ u januaru pravi planove za ljeto i kreće u lov na asa Arsenala

Januarski prelazni rok na portalu "Vijesti"
0 komentar(a)
Aleksis Sančes, Foto: Reuters
Aleksis Sančes, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.01.2017. 21:25h

Šesti je dan prelaznog roka i naravno i ovaj ćemo pratiti uživo na portalu Vijesti.

22.12 - Robert Levandovski imao je mogćnost da ode u Kinu u najvćem transferu svih vremena. Zašto nije - pročitajte ovdje

21.52 - Bob Bredli nedavno je smijenjen sa mjesta trenera Svonsija, ali bi brzo mogao da nađe novi posao.

Američki trener najozbljniji je kandidat da postane selektor Norveške.

Bredli je pet godina bio selektor SAD, a dvije Egipta.

21.45 - Ovo je vijest koja bi mogla da bude bomba na ljeto - Pari sen Žermen će krenuti na Aleksisa Sančesa.

Prebogati vlasnici kluba narednih dana i mjeseci pokušaće da ubijede Čileanca da ne prihvati da produži ugovor sa Arsenalom, koji mu ističe 2018. godine i da ga rezervišu za narednu sezonu.

Na njihovoj listi želja je i Julijan Vajgl, njemački vunderkind Borusije Dortmund, koga navodno traži i Real.

Ako dovedu Vajgla, čelnici PSŽ-a pustili bi Marka Veratija.

20.57 - Nakon Palasija, koji je pred odlaskom u Atalantu, Inter želi da se odrekne i Žefrija Kondogbije, 23-godišnjeg veziste, koga je platio 31 milion eura u ljeto 2015. godine.

Milanski klub sada bi ga prodao i za 15 miliona, javljaju italijanski mediji, kako bi ispunio tzv. finansijski fer-plej.

Ako Kondogbija ode, Luis Gustavo iz Volfsburga je potencijalna zamjena, ali bi on došao na pozajmicu, sa mogućnošću otkupa ugovora na ljeto.

20.29 - Lukas Bilja, argentinski vezista, produžiće ugovor sa Laciom do 2020. godine.

20.05 - Zvanično. Timote Kolodžejčak je novi igrač Borusije Menhengladbah, u koju je došao iz Sevilje.

Navijači će ga zvati - Kolo.

19.53 - Lion želi napadača Lacija Filipa Đorđevića. Osam miliona eura su "lavovi" spremni da plate za srpskog napadača, koji je u rimski klub došao iz francuskog Nanta.

Đorđeviću je ponuđen trogodišnji ugovor.

Đanluka di Marcio tvrdi da je transfer dogovoren.

19.50 - Inter se polako odriče prekobrojnih - Rodrigo Palasio igraće u drugom dijelu sezone na pozajmici u Atalanti, kao dio transfera Roberta Galjardinija iz Bergama u Milano, javlja "Gazeta delo sport".

Palasio (34) će se na ljeto vratiti u Argentinu da u domovini završi karijeru.

19.20 - Sevilja čeka Stevana Jovetića, a planira da se pojača i u odbrani. Nakon Francuza Klemana Langlea, koji je već stigao na "Pichuan", narednih dana trebalo bi da se završi transfer štopera Sao Paula Rodriga Kaja.

18.35 - Pari sen Žermen je doveo Julijana Drakslera za 40 miliona eura i nije završio prelazni rok, potvrdio je trener Unai Emeri.

"Zadovoljan sam što je Draksler došao, ali potreban nam je i napadač. Klub analizira ko bi mogao da ispuni naše standarde. Ne kažem da ćemo sigurno dovesti nekoga, niti da nisam zadovoljan igračima koje imam, ali potrebna nam je još jača konkurencija. Biće teško reagovati u januaru, ali dug je mjesec", kazao je Emeri.

18.20 - Vesli Snajder ima nekoliko ponuda iz Kine, ali iskusni Holanđanin kaže da je zadovoljan u Galatasaraju.

Ipak, nije zatvorio vrata Dalekom istoku, ali pod određenim uslovima.

"Ako bih dobio 15 miliona eura po godini i ugovor na tri godine, razmislio bih o odlasku u Kinu", kazao je 32-godišnji vezista,

18.10 - U Juventusu je panika nakon informacije da će Real na ljeto krenuti u lov na Paula Dibalu.

Kako javljaju italijanski mediji, direktor "stare dame" Bepe Marota zakazao je hitan sastanak sa Dibalinim agentom kako bi se mladom Argentincu ponudili bolji uslovi u ugovoru, koji bi trebalo da bude produžen i poslije 2020. godine.

Prema navodima medija, Dibali će biti ponuđeno 130 hiljada eura nedjeljno, koliko zarađuje Gonzalo Iguain.

17.38 - Totenhem je i ove sezone kandidat za titulu u Premijer ligi, a Maurisio Poketino svjestan da mu za borbu sa gigantima trebaju pojačanja.

Kako prenose engleski mediji, Federiko Bernadeski, napadač Fiorentine, je jedna od velikih želja argentinskog trenera.

Bernadeski je, međutim, veoma skup - 45 miliona eura ga je procijenio klub iz Firence.

17.15 - Mančester siti osvježio je odbranu, tvrdi njemački "Kiker".

Na "Etihad" dolazi Holger Badštuber, defanzivac Bajerna, koji je posljednjih godina imao mnogo problema sa povredama.

Gvardiola zna njegove kvalitete uz vremena dok su sarađivali u Minhenu.

16.57 - Čelsi će pokušati da osvježi tim u januaru, potvrdio je Antonio Konte.

"Teško je dovesti top igrača, ali imamo neke ideje i radimo na tome", kazao je Konte.

Čelsi je ostao bez dvojice veznih igrača Oskara i Obi Mikela, a mediji spekulišu da će "napasti" Franka Kesija, 19-godišnjeg vezistu Atalante.

16.52 - Slaven Bilić je želio da vrati Džermejna Defoa u Vest Hem, ali iskusni napadač ostaje u Sanderlendu.

Razlog - tako mu je savjetovala majka Sandra, kazao je Trevor Bruking, igračka i trenerska legenda Vest Hema.

"Gospođa Defo mu je rekla i da nas napusti 2004. godine", kazao je Bruking.

Majka valjda najbolje zna šta je dobro za njenog sina...

16.10 - Iz hrvatske lige se može u ozbiljne i velike klubove. Štoper Rijeke Matej Mitrović potpisao je danas za Bešiktaš, koji je lideru hrvatskog prvenstva platio četiri miliona eura.

Mitrović ima 23 godine i reprezentativac je svoje zemlje.

16.05 - "L'Ekip" piše da Stiven N'Zonzi, vezista Sevilje, ostaje Juventusov januarski prioritet, iako je šampion Italije već doveo vezistu Tomasa Rinkona.

Fudbaler Sevilje je, međutim, želja Masimilijana Alegrija za drugi dio sezone i napad na tri trofeja.

"L'Ekip" tvrdi da bi Juve mogao da aktivira otkupnu klauzulu od 30 miliona eura.

16.02 - Aleksandar Mitrović u posljednje vrijeme je u drugom planu kod Rafe Benitesa u Njukaslu, a engleski mediji su pisali o odlasku 22-godišnjeg srpskog napadača.

Pominjali su se Napoli, Vest Hem, Kristal Palas, Svonsi... Od transfera, međutim, nema ništa.

"Nismo zainteresovani da prodajemo Mitrovića. Imamo ozbiljne planove sa njim", rekao je danas Benites.

15.57 - Torinski "Tutosport" javlja da je Valensija postigla dogovor sa Juventusom i da će Simone Zaza doći na "Mestalju". Pozajmica je u pitanju. Juve će dobiti dva miliona eura, a ako Valensija na ljeto otkupi napadača isplatiće oko 20 miliona za transfer.

15.42 - Stevan Jovetić se oglasio povodom mogućeg transfera u Fiorentinu. Šta je rekao, pročitajte ovdje.

15.33 - Torino bi mogao da dovede iznenađujuće pojačanje sa Kipra. Fudbalski insajder Đanluka Di Marzio javlja da je na pragu kluba koji vodi Siniša Mihajlović, brazilski defanzivac Karlao koji je dugo godina bio igrač Sošoa, a posljednje dvije godine je standardan u Apoelu.

15.30 - Saido Berahino nije odgovorio na ponudu da potpiše novi ugovor sa Vest Bromvič Albionom, otkrio je menadžer tog tima Toni Pjulis. On je kazao da je Berahinu više puta u toku sezone nuđen novi ugovor, ali bez uspjeha. Sapunica i dalje traje, jer Berahino je već godinama tema transfer glasina.

15.10 - Totehnem bi da dovede Federika Bernardeskija, ali će sačekati da Fiorentina spusti cijenu jer sada traži 45 miliona eura. Vest Bromvič Albion ne žali novac, ali ni 30 miliona eura nije dovoljno za dovođenje Vilijama Karvalja iz Sporting Lisabona.

15.00 - Žoze Murinjo je kazao da je Šnajderlin i Depaj mogu da idu "ako stigne prava ponuda". Kazao je i da je Bastijan Švajnštajger tražio da ostane na Old Trafordu.

14.10 Nici je preskup, ali možda bi Everton mogao da dovede Memfisa Depaja. Holanđanin bi mogao da se pridruži sunarodniku na klupi "Karamela" Ronaldu Kumanu. U isto vrijeme stiže vijest da su Benfika i Mančester opet u pregovorima oko Viktora Lindelefa. Saga se nastavlja...

14.00 - Opet kolaju glasine o mogućem transferu Fernanda Ljorentea u Čelsi. Iskusni Španac je već bio džoker Kontea u Juventusu, sada bi mu ista uloga bila namijenjena u londonskom gigantu.

13.40 - Bajer Leverkuzen je spreman da proda Havijera Ernandeza za 25 miliona eura. Od ranije su zainteresovani Čelsi i PSŽ, a sada se pominje i Liverpul.

13.20 - Roma je zainteresovana za Sofijana Fegulija koji se nije snašao u Vest Hemu.

12.52 - Brazilski vezista Sandro odlazi iz Kvins Park Rendžersa i ide u Tursku. Njegov novi klub je Antalija gdje će igrati sa Samjuelom Etoom. Nekadašnji reprezentativac Brazila je ranije nosio dres Totenhema i Vest Bromvič Albiona.

12.50 - Adel Tarabt se vratio u Seriju A i igraće za Đenovu. "Bilo mi je suđeno da igram u Đenovi", kazao je Marokanac po dolasku.

12.10 - Kostas Manolas je baš na cijeni. Već smo pisali da je Mančester Junajted spremio ponudu, a sad se u priču uključuju i Arsenal, Čelsi i Everton.

12.00 - Morgan Šnajderlin se nalazi na medicinskim pregledima u Evertonu, javljaju insajderi. Međutim, druge informacije govore da je transfer daleko od završenog i da se još četiri tima bore za potpis Francuza.

11.40 - I Valensija je zainteresovana za Patrisa Evru. On je već razgovarao sa Vest Hemom i Mančester Junajtedom, tako da je izvjesno da odlazi iz Juventusa u januaru.

11.00 - Žoze Murinjo je zatražio da se Majklu Keriku spremi novi ugovor. Iskusni vezista je postao standardan u sredini terena kod "Specijalnog", a zanimljivo je da Mančester Junajted nijednom nije poražen kada je on počeo meč ove sezone.

10.25 - Lasana Dijara bi mogao da se preseli u Englesku. Vest Hem bi mogao da ga dobije kao dio paketa za odlazak Dmitrija Pajea u Marsej, a drugi tim koji se pominje je Mančester Junajted. To je iznenađujuće jer je Las ranije igrao u Čelsiju pod Murinjom i za dvije godine odigrao svega 13 utakmica.

10.23 - Za Bojana Krkića više nema mjesta u prvoj postavi Stouka i on želi da ide negdje gdje bi mogao da igra. Pominje se transfer u Midlzbro.

10.20 - PSŽ je spreman da pusti Marka Veratija, ali ne za manje od 80 miliona eura. Zainteresovani su Čelsi, Juventus...

Ovdje smo izdvojili natpise iz evropske štampe vezanih za potencijalne transfere.

- Čelsi je aktivno u kontaktu sa Atalantom oko transfera Franka Kesija, ali će vjerovatno morati da sačeka ljeto za realizaciju, piše Gardijan.

- Odion Igalo se seli u Kinu iz Votforda, a njegov sljedeći klub je vjerovatno Šangaj Šenhua, navodi Dejli Miror.

- Patris Evra je sve bliži povratku u Englesku, a razgovarao je sa Vest Hemom i Mančester Junajtedom, javlja Kalćomerkato.

- Mančester Junajted je navodno poslao ponudu od čak 38 miliona eura za Rominog Kostasa Manolasa, piše San. Isti list navodi da je slavni tim spreman da ponudi Antoanu Grizmanu 250 hiljada funti nedjeljno i tako ga izjednači sa Polom Pogbom kao najplaćenijeg igrača ekipe.

- Arsenal je vrlo zainteresovan za napadača Torina Andreu Belotija, ali ne želi da plati traženih 50 miliona funti.

- ZVANIČNO! Džon Obi Mikel se oprostio pismom od navijača Čelsija i objavio da ide u Kinu u ekipu Tjancin Teda.

Bonus video: