Kinezi blokirali Jovetića, traži se rješenje

Sevilja je predložila da Jovetića pozajmi do ljeta, i to besplatno, sa mogućnošću otkupa ugovora, a želi da Inter isplaćuje bar dio zarade koju Jovetić ima po ugovoru sa klubom iz Milana, što je za kineske biznismene - neprihvatljivo
2 komentar(a)
Stevan Jovetić, Foto: Savo Prelević
Stevan Jovetić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.01.2017. 23:25h

Svi španski i italijanski mediji javili su danas da je Stevan Jovetić na korak od Sevilje, predsjednik kluba iz Andaluzije Hose Kastro našeg asa nazvao "veličanstvenim igračem"...

Očekivalo se da je transfer već izvjestan, da bi večeras italijanski "Skaj" javio da je "operacija blokirana".

Sportski dio Intera je dao zeleno svijetlo, Jovetić je, takođe, više nego voljan da ode u jedan u najvećih klubova u Primeri, njegov agent Falji Ramadani dogovorio detalje, ali je sve pokvarila administracija, odnosno kineski vlasnici, kompanija "Suning".

Navodno, vlasnici kluba ne žele da Jovetića pošalju na pozajmicu, jer gledaju isključivo finansijski i biznis interes.

Oni smatraju da je potrebno vratiti bar dio novca koji je klub platio Mančester sitiju, a riječ je o sumi od oko 15 miliona eura, tako da njima, u ovom trenutku, odgovara samo transfer, odnosno prodaja igrača.

Sevilja je, s druge strane, predložila pozajmicu do ljeta, i to besplatno, sa mogućnošću otkupa ugovora, a želi da Inter isplaćuje bar dio zarade koju Jovetić ima po ugovoru sa klubom iz Milana, što je za kineske biznismene - neprihvatljivo.

Kako navodi "Skaj", tražiće se najbolje rješenje, jer postoji interes sve tri strane, ali trenutno je zastoj u pregovorima dva kluba.

Bonus video: