Fernandinjo suspendovan na četiri utakmice

Fernandinjo je isključen u ponedjeljak u 32. minutu utakmice protiv Barnlija, pošto mu je sudija Li Mejson pokazao direktan crveni karton zbog oštrog starta nad protivničkim igračem Johanom Gudmundsonom
1 komentar(a)
Fernandinjo, Foto: Reuters
Fernandinjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.01.2017. 20:01h

Fudbaler Mančester sitija Fernandinjo suspendovan je danas na četiri utakmice, pošto je Fudbalski savez Engleske (FA) odbio žalbu kluba na odluku sudije da mu dodijeli crveni karton.

Fernandinjo je isključen u ponedjeljak u 32. minutu utakmice protiv Barnlija, pošto mu je sudija Li Mejson pokazao direktan crveni karton zbog oštrog starta nad protivničkim igračem Johanom Gudmundsonom. Siti je tada kao domaćin pobijedio sa 2:1.

To je drugi crveni karton u Premijer ligi ove sezone za Fernandinja, pošto je bio isključen i 3. decembra, u utakmici protiv Čelsija (1:3).

Brazilac će tako propustiti utakmicu sa Vest Hemom u trećem kolu FA kupa, kao i prvenstvene mečeve sa Evertonom, Totenhemom i Vest Hemom.

Takođe, Fernandinjo je ove sezone isključen i u Ligi šampiona, pošto je u utakmici s Borusijom iz Menhengladbaha dobio dva žuta kartona.

Suđenje Lija Mejsona kritikovao je defanzivac Sitija Bakari Sanja, koji je na društvenim mrežama napisao da je utakmica bila "10 protiv 12".

Francuz ima pravo do petka popodne da objasni taj komentar i poslije toga će Savez odlučiti da li će pokrenuti disciplinski postupak.

Bonus video: