Ronaldo, priznaj sebi da si drugi

Bivši selektor Španije i Srbije smatra da je Lionel Mesi bez konkurencije
3 komentar(a)
Mesi Ronaldo, Foto: Reuters
Mesi Ronaldo, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.01.2017. 11:53h

Nekadašnji selektor Španije i Srbije, Havijer Klemente, smatra da bi Kristijano Ronaldo, trenutni vlasnik „Zlatne lopte”, morao da prizna da je Lionel Mesi najbolji igrač svijeta.

Portugalac je nedavno dobio nagradu za najboljeg fudbalera planete zbog svega što je napravio u 2016. godini (Liga šampiona sa Real Madridom i Evropsko prvenstvo sa Portugalom), ali uprkos tome Klemente nema dilemu da je dobitnik rekordnih pet „Zlatnih lopti” bez premca.

„Mesi je daleko ispred svih. On radi drugačije stvari od ostalih, ne mislim da drugi nisu dobri, već nisu kao Mesi i ne znam zašto bi se ljutili na moju utemeljenu ocjenu”.

„Ronaldo bi trebalo da bude srećan što je drugi najbolji fudbaler jer nije do njega što je rođen veći talenat”, rekao je Klemente za španski radio Kadena Ser.

Bivši trener Atletik Bilbaoa, Espanjola, Atletiko Madrida i Marseja ističe da je Ronaldo samo u pojedinim parametrima bolji od Argentinca.

„Kristijano ima bolje trbušnjake, viši je i igra bolje glavom, ali Mesi je tehnički nadareniji, sposobniji i ima bolju viziju. Ronaldo bi morao da bude srećan i ponosan što je drugi na svijetu. Morao bi da prizna da je rival kvalitetniji, to je nešto najčasnije u sportu”, zaključio je Klemente.

Bonus video: