Crnogorski klasik - posljednja šansa za Budućnost?

Tim Branka Brnovića u derbiju dočekuje Sutjesku (17 časova), koja bi mu u slučaju pobjede pobjegla na plus osam. Titograd protiv Petrovca, Zeta čeka Lovćen
122 pregleda 7 komentar(a)
Budućnost-Sutjeska, Foto: Milan Šapurić
Budućnost-Sutjeska, Foto: Milan Šapurić
Ažurirano: 05.12.2018. 08:01h

Pred najveći crnogorski derbi Budućnost je u situaciji u kojoj greške gotovo da ne smije da bude, jer bi poraz od Sutjeske značio ogromnih minus osam u odnosu na aktuelnog šampiona.

Okršaj pod Goricom bi, dakle, mogao da bude ključan za ambicije podgoričke ekipe koje su, i to niko ne krije, šampionske.

- Poraz ne bi bio katastrofa, ali sigurno da nikom ne bi bilo lijepo ako izgubimo. Pobjeda je, ipak, jedina opcija. Sada je prava šansa da pokažemo da vrijedimo, jer na treningu smo jedna, a na utakmicama druga ekipa - rekao je pomoćni trener Budućnosti Dejan Mrvaljević.

Sutjeska je u prvom međusobnom duelu ove sezone u Nikšiću slavila 2:1, a “plavi” danas (17 časova) žele da prekinu seriju od pet utakmica bez pobjede u šampionatu. U toj seriji imaju tri remija i dva poraza, a posljednja ekipa koju su savladali je OFK Titograd 20. oktobra (2:1).

- Ovo su utakmice u kojima često ne odlučuje trenutna forma, a ona je sada na strani Sutjeske. Želimo da vratimo povjerenje navijača i kluba. Možda u nekim prethodnim mečevima nismo do kraja vjerovali u svoje mogućnosti, ali u derbiju sve to može da se promijeni - dodao je prvi asistent Branka Brnovića.

Štoper Vladan Adžić nema dilemu - Budućnost mora da osvoji tri boda.

- Trijumf je sve što nas zanima. Pravi je trenutak da pokažemo da zaslužujemo da nosimo dres Budućnosti - istakao je Adžić.

MARKOVIĆ: NAJVAŽNIJI JE NAŠ PRISTUP MEČU

Dok Budućnosti gori pod nogama, Sutjeska mirno čeka pretposljednji meč u 2018. godini. Nikšićani su imali nešto sporiji start sezone, a sada su u seriji dobrih rezultata. Tako nisu primili gol već pet utakmica.

- Očekujem težak i borben duel. Nadam se da ćemo, baš kao i u prethodnim utakmicama, od samog starta pristupiti na pravi način i dati onoliko koliko možemo. A sigurno da možemo mnogo. Uvjeren sam da na kraju ni rezultat neće izostati - istakao je napadač Sutjeske Božo Marković. Sutjeska pobjedom obezbjeđuje jesenju titulu, ali krajnji cilj je trofej na kraju sezone.

- Kako sačuvati prvo mjesto? Tako što ćemo u svaki meč ući kao da je odlučujući, bez obzira na to je protivnik. Konkurencija postoji, ove sezone je više ekipa u igri za titulu nego prethodne, a ja bih izdvojio Budućnost, Titograd i Zetu - poručio je Marković.

BITKA ZA VRH I NA STAROM AERODROMU

Titograd čeka Petrovac u duelu ekipa koje na tabeli dijeli samo jedan bod. Petrovčani su četvrti, podgorički tim peti, ali bi danas moglo da dođe do promjene...

- Treba da nametnemo svoj stil i uvjeren sam da će u tom slučaju rezultat doći - optimista je trener Titograda Igor Pamić.

Petrovac, ipak, ima poštovanje svih rivala na crnogorskoj fudbalskoj sceni.

- Odlična je to ekipa. Igra dobro u posljednje vrijeme. Pobijedila je Rudar, uzela bod Budućnosti i imamo mnogo razloga da budemo oprezni. Naravno, i mi smo u odličnoj formi, iako to možda rezultati ne pokazuju - istakao je hrvatski stručnjak.

A tim Rudolfa Marčića je u prošlom kolu izgubio od Iskre kod kuće i tako prekinuo niz od pet mečeva bez poraza.

- Ne vjerujem da će taj poraz uticati na naše izdanje protiv Titograda. Znali smo da nekada moramo da izgubimo, ali sada ćemo da uradimo sve da ostvarimo pozitivan rezultat. Titograd ima dobar tim i pojedince i očekujem tvrd meč. A mi moramo da budemo strpljivi - rekao je napadač Petrovca Kristijan Vuljaj.

Drugoplasirana Zeta čeka Lovćen, dok će se u Danilovgradu sastati Iskra i Rudar.

Bonus video: