Juventus silan u Firenci, CR7 na vrhu liste strijelaca

Juventus od maksimalana 42 boda nakon14. kola, ima 40 bodova i hita ka osmom uzastopnom Skudetu
62 pregleda 0 komentar(a)
Đorđo Kjelini, Foto: Reuters
Đorđo Kjelini, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.12.2018. 18:58h

Juventus nezadrživo hita ka osmoj uzastopnoj titulu prvaka Italije. Stara dama slavila je na tradicionalno teškom gostovanju u Firenci sa 3:0. Iako je domaćin krenuo bez kompleksa u utakmicu, visokim i jakim presingom je Fiorentina i prva imala šanse - Fernandes sa nekoliko metara nije iskoristio grešku odbrane gostiju .

Juventus je probleme riješio već nakon prvog gola koji je postigao Rodrigo Betankur u 31. minutu. On je prihvatio loptu od Dibale krenuo prema naprijed a Kristijanoi Ronaldo mu je sjajnim manevrom odvukao defanzivce, pa je Urugvajac dobio prostor za nesmetan šut sa ivice kaznenog prostora i pogodio je donji lijevi ugao.

U nastavku je Stara dama preko kapitena Đorđa Kjelinija u 69. minutu krunisala sjajnu akciju nakon kornera sa desne strane, da bi konačan rezultat sjajno izvedenim penalom u 79. minutu postavio Kristijano Ronaldo.

Penal je sviran zbog igre rukom Fernandesa.

Juventus ima 40 bodova i skor od 13 pobjeda i remi. Stara dama je u nizu od pet pobjeda. najbliži pratilac Napoli ima 11 bodova i utakmicu manje, dok Inter uz utakmicu manje zaostaje 12 bodova.

Kristijano Ronaldo na kontu ima 10 golova i pet asistencija, i dijeli prvo mjesto na listi strijelaca sa Polajkom Kšištofom Pjatekom iz Đenove.

U prvom duelu dana Spal je kući remizirao sa Empolijem (2:2). Dva gola Jasmina Kurtića, internacionalca iz Slovenije domaćem timu donijela su bod, iako je od 49. minuta imao igrača manje - isključen Čionek. Kurtić je pogađao u 5. i 66. dok su za goste strijelci bili Kaputo u 24. i internacionalac iz BiH Rade Krunić u 44.

Bonus video: