Grizman i Suares predvode najbolji tim u izboru "L'Ekipa"

Začuđujuće, Kristijano Ronaldo je u ovom izboru igrač sredine terena, baš kao i Lionel Mesi
0 komentar(a)
Antoan Grizman, Foto: Reuters
Antoan Grizman, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.01.2017. 18:04h

Početak godine uglavnom prođe u rekapitulaciji onoga što se dešavalo prošle - tako je francuski magazin "L'Ekip" danas sastavio idealni tim od igrača koji su obilježili 2016.

U idealnom timu su četvorica igrača Real Madrida, a po nacionalnosti tu su po dva Francuza, Italijana i Brazilca, te po jedan Portugalac, Hrvat, Španac, Argentinac i Urugvajac.

Italijanski mediji ponosno iznose činjenicu da su u sastavu trojica igrača Juventusa - golman Đanluiđi Bufon, te defanzivci Leonardo Bonući i Danijel Alveš, koji je polovinu 2016. godine proveo u Barseloni.

Dakle, u formaciji 4-4-2 mjesto među stativama je rezervisano za Bufona, Alvešu pripada pozicija desnog beka, Bonući je štoper, a posljednju liniju su kompletirali asovi Real Madrida Serhio Ramos i Marselo.

Začuđujuće, Kristijano Ronaldo je u ovom izboru igrač sredine terena, baš kao i Lionel Mesi.

Dio idealnog tima je i Luka Modrić, kao i prvak Engleske sa Lesterom, a sada motor Čelsija, N'Golo Kante.

I na kraju, mjesta u napadu nije bilo za golgetere poput Roberta Levandovskog, Gonsala Iguaina ili Dijega Kostu...

"L'Ekip" se odlučio za napadača Atletiko Madrida i Francuske Antoana Grizmana (igrao je finale Lige šampiona i Evropskog prvenstva, oba je izgubio) i Barseloninog Urugvajca Luisa Suaresa.

"L'Ekip" u tekstu navodi da nije slučajno da je samo Ronaldo predstavnik reprezentativnog prvaka Evrope, jer su ostali igrači Portugala koji su igrali na Euru ili u slaboj formi (Žoao Mario, Pepe...) ili malo igraju u klubu (Renato Sančes).

Bonus video: