"Đavoli" u naletu, Mata i Ibra srušili Vest Hem

Liverpul igrao neriješeno sa Sanderlendom, Mančester siti sa 10 igrača savladao Barnli 2:1, Lester igrao bez golova sa Midlsbroom
50 pregleda 0 komentar(a)
Ibra, Foto: Reuters
Ibra, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.01.2017. 19:29h

Mančester junajted nastavio je niz pobjeda - šestu zaredom ostvario je protiv Vest Hema u gostima 2:0.

Pričaće se dosta o ovom meču, o suđenju Majka Dina, ali ovoga puta Žoze Murinjo ne može da se žali.

Din je u 15. minutu isključio igrača Vest Hema Fegulija, čini se prestrogo, jer su i on i Džons startovali na loptu.

Sa igračem više, Junajted je do prednosti došao u 63. minutu golom Huana Mate, a golgetersku seriju 15 minuta kasnije nastavio je Zlatan Ibrahimović, koji je bio u očiglednom ofsajdu.

Junajted ima isti broj bodova kao petoplasirani Totenhem, a bod manje od Arsenala, ali uz meč više.

Вест Хэм - Манчестер Юнайтед 0:2. Обзор матча. Англия. Премьер-лига 2016/17. 20 тур. от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

"Đavoli" su, međutim, u naletu, neporaženi su na 11 posljednjih mečeva u Premijer ligi, a 13 u svim takmičenjima, što se nije dogodilo od kada se sa klupe povukao Aleks Ferguson.

Liverpul je izgubio korak za Čelsijem, nakon remija 2:2 na gostovanju Sanderlendu, dok je Mančester siti uz još jednu blijedu partiju osvojio tri boda protiv Barnlija.

Liverpul je zbog dva naivno skrivljena penala ispustio pobjedu na stadionu Svjetlosti.

Džermejn Defo je oba puta bio precizan sa bijele tačke, pa su gostima uzalud bili golovi Staridža za 0:1 i Manea za 1:2.

Defo je sa dva gola postao tek četvrti igrač u istoriji Premijer lige koji je na više od 10 uzastopnih sezona postizao najmanje 10 pogodaka - prethodno su takav skor imale legende Alan Širer, Frank Lampard i Vejn Runi.

Tim Jirgena Klopa zaostaje pet bodova za Čelsijem, koji preksjutra gostuje Totenhemu.

Сандерленд - Ливерпуль 2:2. Обзор матча. Англия. Премьер-лига 2016/17. 20 тур. от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Mančester siti je od 32. minuta igrao bez isključenog Fernandinja, koji je dobio treći crveni karton na posljednjih šest utakmica.

Gvardiola je, neočekivano, ostavio na klupi Kuna Aguera, koga je morao da uvede na poluvremenu, a sa njim u timu Siti je neuporedivo opasniji.

Prvi gol je postigao Kliši, a Aguero uveo utakmicu u mirniju završnicu.

Barnli je, ipak, prijetio do kraja, ali je Mi samo ublažio poraz.

Манчестер Сити - Бёрнли 2:1. Обзор матча. Англия. Премьер-лига 2016/17. 20 тур. от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Midslbro i Lester igrali su bez golova u prvom meču 20. kola.

Loša utakmica na "Riversajdu" nije donijela nijednu veliku šansu, a aktuelni šampion može da bude zadovoljan, jer je od opasne zone sada udaljen sedam bodova.

Utakmica će biti upamćena i zbog toga što je i Lester postao prvi tim u kome su se u startnoj postavi našli igrači 11 različitih nacionalnosti

Šmajhel (Danska, Simpson (Engleska), Morgan (Jamajka), Hut (Njemačka), Fuhs (Austrija), Amartej (Gana), King (Vels), Mendi (Francuska), Marez (Alžir), Uljoa (Argentina) i Okazaki (Japa) počeli su meč u ekipi Klaudija Ranijerija.

Rezultati:

Midlsbro - Lester 0:0

Everton - Sautempton 3:0

Valensija 73, Bejns 80. (penal), Lukaku 89.

Mančester siti - Barnli 2:1

Kliši 58, Aguero 62. - Mi 70.

Sanderlend - Liverpul 2:2

Defo 24, 84. (oba iz penala) - Staridž 19, Mane 72.

VBA - Hal

Bant 49, Mekoli 62, Morison 73. - Snodgras 21.

Vest Hem - Mančester junajted 0:2

Mata 63, Ibrahimović 78.

Bonus video: