Transferi uživo: Eto dolazi u Hal - samo ako zna kako da brani kornere

Januarski prelazni rok uživo na portalu "Vijesti"
55 pregleda 0 komentar(a)
Samuel Eto, Foto: Reuters
Samuel Eto, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.01.2017. 21:27h

Zimski prelazni rok je počeo juče, a čitaoci portala "Vijesti" će svakog dana do kraja januara moći da prate najinteresantnija dešavanja na fudbalskom tržištu.

Pratite sa nama...

22.13 - Džoi Barton, nestašni engleski fudbaler, vratio se u Premijer ligu - ponovo je postao igrač Barnlija, čiji je dres nosio prošle sezone. Barton (35) je u novembru napustio Glazgov Rendžerse, a prije desetak dana našao se pod istragom škotskog fudbalskog saveza zbog klađenja.

U karijeri je igrao za Mančester siti, Njukasl, Kvins park rendžers i Olimpik Marsej.

21.51 - Engleski mediji su posljednjih dana 2016. lansirali vijest da bi Samuel Eto mogao da pojača ekipu Hala. Za sada je samo spekulacija da će 35-godišnji Kamerunac napustiti Antalijuspor i doći u Premijer ligu, ali je trener Hala Majk Filan danas pomenuo tu mogućnost, doduše, više u šali.

On je, naime, na pitanje o Etou, a poslije poraza od Vest Broma (3:1) odgovorio:

"Može da dođe samo ako zna da brani kornere", aludirajući na podatak da je Hal u dosadašnjem toku sezone primio čak 12 golova iz prekida.

"Vidjećemo šta će da bude od svega, ali imam mnogo više problema od toga da li će Samuel doći ili ne", rekao je Filan.

20.59 - Hrvatski reprezentativac Domagoj Vida napustiće Dinamo Kijev i preseliti se u Bešiktaš. Vida je dogovorio detalje ugovora sa turskim klubom. Ostalo je da se Bešiktaš i Dinamo dogovore oko obeštećenja, koje će iznositi oko pet miliona eura.

20.05 - Igrač Volfsburga Rikardo Rodriges do kraja mjeseca preseliće se u Englesku, tvrde mediji. Pitanje je samo da li će karijeru nastaviti u Arsenalu ili Čelsiju. Navodno, Čelsi je u prednosti, a 24-godišnji Švajcarac špansko-čileanskog porijekla već je u razgovorima sa čelnicima lidera Premijer lige.

19.10 - Senzacija njemačkog i evropskog fudbala RB Lajpcig želi da se pojača pred nastavak sezone. Spreman je da plati čak 20 miliona eura za 24-godišnjeg Skota Hogana, napadača engleskog drugoligaša Brentforda. Hogan je ove sezone postigao 14 golova na 26 utakmica

19.04 - Nije zvanično, ali je definitivno - Luis Adriano prelazi iz Milana u Spartak Moskvu. Brazilac, nekadašnji bombarder Sevilje, obaviće ljekarske preglede 10. ili 11. januara i kompletirati transfer u redove lidera šampionata Rusije. Detalji nisu objavljeni.

18:45 - Huan Manuel Iturbe novi je igrač Torina. Nekada veliki talenat, koji je igrao za mlađe selekcije Argentine, a za seniorski tim Paragvaja, pojačao je tim Siniše Mihajlovića. Iturbe je bio igrač Rome, ali je stigao iz Bornmuta, gdje je nastupao na pozajmicu. Nosio je i dres Porta i Verone.

18.28 - Nove priče iz Kine. Pepe, štoper Reala, vjerovatno će na ljeto napustiti Real, o čemu su španski mediji već pisali, a sa 33 godine Kina zaista djeluje kao ozbiljna mogućnost. Hebei, klub koji vodi Manuel Pelegrini, pokazao je interesovanje, a novac je ogroman - 15 miliona eura po godini, što je tri puta više od plate koju Pepe prima u Realu.

18.23 - Zvanično - Pol Klement novi je trener Svonsija. Dugogodišnji saradnik Karla Anćelotija potpisao je ugovor na dvije i po godine sa velškim timom iz Premijer lige.

17.32 - Davinson Sančes, 19-godišnji Kolumbijac, na listi je potencijalnih pojačanja Barselone. Sančes je od prošle sezone prvotimac Ajaksa, jedan od najtalentovanijih centralnih defanzivaca na svijetu.

On je i prošlog ljeta bio u kombinaciji za dolazak na "Nou kamp", ali je odustao nakon što mu je predočeno da bi u početku igrao za B tim Barse.

16.56 - Žoze Murinjo neće u januaru dovoditi napadača, jer vjeruje Markusu Rašfordu.

"Šta će mi još jedan napadač kad imam Markusa. Imam maksimalno povjerenje u njega i to sam mu rekao", kazao je Murinjo.

Junajted, međutim, priprema ponudu iz snova Totenhemu za Harija Kejna - 95 miliona eura narednog ljeta, javlja "calciomercato".

16.21 - Milan želi Đerara Delofuea, Španac želi u Milan, ali Everton je rekao ne. "Roso-neri" su računali da će dovesti 22-godišnjeg napadača, nakon što su se "otarasili" Luisa Adrijana, koji ide u Spartak Moskvu, ali engleski klub ne želi da ga proda.

16.00 - Paulo Dibala, as Juventusa, još nije potpisao novi ugovor sa klubom iz Torina, koji se dvoumi da li da mu poveća platu i izjednači je sa zaradom Gonsala Iguaina. Sa druge strane, španski mediji pišu da je Dibala izrazio želju da ode u Real i da je o tome već razgovarao sa Florentinom Peresom.

15.00 - Nema kraja vijestima iz Kine - Žoao Mutinjo je nova "meta" kineskih klubova, potvrdio je njegov agent Žorž Mendeš. Mutinjo igra u Monaku, gdje zarađuje oko 120 hiljada eura nedjeljno, a klub iz Monte Karla će vjerovatno morati da ga proda, zbog Uefinog finansijskog fer-pleja.

14.55 - Džon Obi Mikel potpisaće narednih dana za Valensiju, tvrde španski mediji. Nigerijac ima još pola godine ugovora sa Čelsijem, ali je dobio dozvolu kluba da bez obeštećenja ode na "Mestalju.

14.24 - Nekada veliki holandski talenat Rajan Babel novi je igrač Bešiktaša. Potpisao je ugovor na dvije i po godine, Babel već ima 30 godina, a igrao je u Ajaksu, Liverpulu, Hofenhajmu... U Istanbul je došao iz Deportivo La Korunje,

14.17 - Španski "As" javlja da je njemačka tinejdžerska senzacija Julijan Vajgl jedno od potencijalnih pojačanja Reala za naredno ljeto. Supertalentovani zadnji vezni ima ugovor sa Borusijom Dortmund do 2021. godine, ali su čelnici dva kluba u izuzetnim odnosima, navodi "As". Navodno su Vajglovi menadžeri već opipali teren i ponudili svog klijenta Zinedinu Zidanu.

13.54 - Italijanski mediji nemaju dilemu - slijedi "rat" Intera i Juventusa za mladog vezistu Atalante Roberta Galjardinija. Inter je danas navodno sve dogovorio sa igračem, koji bi sjutra trebalo da stigne na ljekarske preglede, ali Juve ne odustaje...

13.28 - Alberto Đilardino je na korak od povratka u Parmu, prenose itallijanski mediji.

13.04 - Španski napadač Hese Rodriges je najbliži Romi, prenose francuski mediji. Za Hesea nema mjesta kod Unaja Emerija u Pari Sen Žermenu, pa je odlazak iz Grada svjetlosti logičan.

12.51 - Midlzbro pojačava napad - Rudija Gestedea dijele samo medicinski pregledi od transfera na "Riversajd". Aston Vila bi trebalo da dobije obeštećenje od sedam miliona eura.

12.18 - Brazilac Oskar je stigao u Šangaj, dočekan je kako se i očekuje za igrača koji je plaćen Čelsiju 70 miliona eura!

12.17 - Ever Banega možda i napusti Inter u januaru. Pogađate - u Milano je stigla ponuda iz Kine! Ne zna se ime kluba, ali Inter bi Argentinca mogao da proda za 30 miliona eura, a ljetos ga je iz Sevilje doveo bez obeštećenja...

12.01 - Svonsi bi u toku dana trebalo da promoviše menadžera, a izbor je pao na Pola Klementa, pomoćnika Karla Anćelotija u Bajernu. Navodno, spreman mu je ugovor na dvije i po godine. "Labudovi" su u sezonu ušli sa Franćeskom Gvidolinom na klupi, potom ga je zamijenio Amerikanac Bob Bredli koji je dobio otkaz prije nekoliko dana...

11.43 - Svonsi je spreman da potroši novac da bi izbjegao ispadanje, a prva meta je Lusijano Narsing koji ima još šest mjeseci ugovora sa PSV-om, pa bi Holanđani bili spremni da ga puste u januaru kako bi dobili bar nešto novca. Pominje se cifra od oko sedam miliona eura.

11.41 - Gradski rivali iz Rima se bore za potpis Ajaksovog Anvara El Gazija. I Roma i Lacio žele da ga dovedu na pozajmicu sa opcijom otkupa na ljeto.

11.40 - Everton želi da dovede Drisa Mertensa, ali imaće žestoku konkurenciju, jer su za asa Napolija zainteresovani Bajern, Liverpul i Ajaks.

11.38 - Juventus je izvisio kada je u pitanju dolazak Aksela Vicela i sada se okrenuo Sevilji - želi korpulentnog vezistu Stivena N'Zonzija.

Španci, međutim, traže 30 miliona eura, a zainteresovani su i Arsenal, Čelsi i Mančester Siti.

10.57 - Engleski tabloid "San" donosi ekskluzivu koja se neće dopasti navijačima Vest Hema - Dimitri Paje bi mogao već u januarskom prelaznom roku da napusti "čekićare". Navodno, stigla je ponuda Marseja i ona glasi 35 miliona eura.

"Pajeova forma je u padu, ali klasa nije upitna. Može li Vest Hem da se odbrani od Pajeovog bivšeg kluba", piše "San".

10.36 - Kinezi čine čuda. Tako će i Ajaks profitirati od igrača koji je u posljednje vrijeme više na tribinama nego na terenu. Riječ je o Nemanja Gudelju, koji bi trebalo da pojača Tjanđin za 15 i po miliona eura.

10.22 - Fernando Gago i Boka juniors nisu ni blizu dogovora oko produžetka saradnje, prenosi argentinski Ole. Navodi se da situaciju prati Milan koji želi Gaga, ali sve zavisi od toga da li će Fiorentina pustiti Milana Badelja da pojača "rosonere".

10.06 - Inter je promijenio kurs u potrazi za vezistom. Više nije aktuelani Lukas Leiva, izgleda i da se odustalo od Luiza Gustava, jer klub želi mladog Italijana iz Atalante Roberta Galjardinija. Inter želi da ga dovede na pozajmicu, a da ga na ljeto otkupio za cifru između 25 i 27 miliona eura.

10.05 - Dijego Kosta igra sezonu iz snova u dresu Čelsija, a moglo je lako da se desi da napusti London.

"Ljetos sam razmišljao o tome, mogao sam da se vratim u Atletiko. Ipak, drago mi je što sam ostao", rekao je Kosta.

Bonus video: