"Mesi i Ronaldo stare, njihov nasljednik je Gabrijel Žezus"

Gabrijel Žezus, 19-godišnji napadač, narednog mjeseca debitovaće za Mančester siti, koji je njegov transfer iz Palmeirasa obezbijedio ljetos, plativši 30 miliona eura za obeštećenje
65 pregleda 0 komentar(a)
Gabrijel Žezus, Foto: Reuters
Gabrijel Žezus, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.12.2016. 14:24h

Prvih dana 2017. godine, Evropa će upoznati novu brazilsku senzaciju.

Gabrijel Žezus, 19-godišnji napadač, narednog mjeseca debitovaće za Mančester siti, koji je njegov transfer iz Palmeirasa obezbijedio ljetos, plativši 30 miliona eura za obeštećenje.

Gabrijel je već standardni reprezentativac Brazila, a njegov prvi trener kaže da neće proći mnogo kada će biti i najbolji na svijetu.

"Za tri godine, on će osvojiti Zlatnu loptu. On će naslijediti Mesija i Ronalda, koji polako stare", kazao je Žose Fransisko Mamede, trener malog kluba iz Sao Paula u kome je Gabrijel počeo karijeru.

Posljednjih devet godina Mesi i Ronaldo vladaju svjetskim fudbalom - Argentinac je bio pet puta najbolji na svijetu, Portugalac nedavno to postao četvrti put.

Gabrijel će se, međutim, naći pred velikim izazovom, ali promjena države, klime, takmičenja - neće uticati na mladog napadača, tvrdi njegov prvi trener.

"Gabrijel je došao iz veoma siromašnog predgrađa, on se ne plaši ničega. On nije razmažena zvijezda. On će se prilagoditi hrani, hladnoći... svemu što ga čeka u Mančesteru. On je uvijek bio veliki profesionalac", rekao je Mamede.

Bonus video: