NEZADOVOLJNI IZBOROM

"Mafija": Ronaldova porodica protiv dodjele Zlatne lopte Modriću

Ronaldova sestra Elma Aveiro i prijatelj Migel, žestoko su preko društvenih mreža kritikovali novinare i časopis Frans fudbal što nisu nagradu dodijelili kapitenu Portugalije
239 pregleda 8 komentar(a)
kristijano ronaldo, Foto: Reuters
kristijano ronaldo, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.12.2018. 07:00h

Osobe bliske Kristijanu Ronaldu opet nisu dobro primile odluku da se nagrada za najboljeg fudbalera svijeta dodijeli Luki Modriću, a ne portugalskom napadaču.

Ronaldova sestra Elma Aveiro i prijatelj Migel, žestoko su preko društvenih mreža kritikovali novinare i časopis Frans fudbal što nisu nagradu dodijelili kapitenu Portugalije.

"Na nesreću, ovo je svijet koji živi od korupcije, mafije i k... sina novca. Božja moć je veća od sve te truleži. Bog kasni, ali ne zakaže", poručila je Aveiro na Instagramu gdje je objavila Ronaldovu fotografiju s ranije osvojenom Zlatnom loptom.

On je prošle godine bio pobjednik, a u ponedjeljak nije došao u Pariz na ceremoniju dodjele nagrade. Modrić je zahvaljujući glasovima novinara iz oko 180 zemalja osvojio prvo mjesto sa 753 boda, dok je Ronaldo zauzeo drugo mjesto s 478 bodova.

Juventusov napadač nije došao niti u Monako i London na dodjele nagrada najvećih fudbalskih organizacija Uefe i Fife, gdje je takođe zauzeo drugo mjesto iza Modrića. Juventusova portparolka Enrika Tarki nije odgovorila na pitanje oko Ronaldovog izostanka.

"Samo je nedostajalo još ovo. Nevjerovatno je što se radilo ove godine", utvrdio je Ronaldov prijatelj Migel. On i Ronaldova sestra takođe su žestoko kritikovali i rezultat dodjele nagrada u Monaku i Londonu, prenosi Hina.

"Nimalo se ne poštuje onaj koji je i više nego dovoljno napravio da bude još jednom proglašen najboljim. Činjenice govore same za sebe. Oni koji ne žele da Kristijano bude nagrađen nikada neće moći preći preko brojeva iz fudbalske istorije. On je najbolji fudbaler svijeta i ove godine", dodao je Ronaldov prijatelj.

Ronaldo je s Real Madridom treću godinu zaredom osvojio Ligu šampiona i opet bio najbolji strijelac tog takmičenja, ali je ljetos s Portugalijom ispao u osmini finala Svjetskog prvenstva od Urugvaja. Prešao je zatim u Juventus gdje je s deset pogodaka najbolji strijelac italijanskog prvenstva, zajedno s Krištovom Pjatekom iz Đenove, koji je takođe postigao deset golova.

Ronaldo se u ponedjeljak veče nakon dodjela nagrada nije oglasio. On i Modrić igrali su zajedno u Realu od ljeta 2012. do ljeta 2018. godine. Modrić je prošle godine zauzeo peto mjesto trci za Zlatnu loptu.