Igrača doveli za 2,5 miliona, sada niko ne pita za cijenu

0 komentar(a)
Julijan Vajgl, Foto: Vk.com
Julijan Vajgl, Foto: Vk.com
Ažurirano: 29.12.2016. 10:00h

Igrači Borusije Dortmund odavno su na meti najbogatijih svjetskih klubova, a "milioneri" su pokazali da posjeduju talenat da pronađu i afirmišu talentovane igrače. Ipak, Julijan Vajgl obećava da će biti jedan od najvećih pogodaka skauta sa "Vestfalena",

Vajgl je za svega 2,5 miliona doveden iz Minhena 1860, a u debitanstskoj sezoni u Bundesligi odigrao je 30 utakmica. I nije samo odigrao, jer je proglaešn za jednog od trojice najboljih debitanata u istoriji liga "petice" (najboljih liga svijeta). U top tri su još Brazilac Ronaldo, koji je prešao iz PSV-a u barsu i Dele Ali iz Mltona u Totenhem.

Vajgl je već i reprezentativac Njemačke, a Dortmund je sa njim prije deset dana potpisao novi ugovor do 2021. godine.

Sigurno je, međutim, da ga Vajgl, rekorder Bundeslige po tačnosti u predaji lopte (92%), neće odraditi do kraja!

Španski dnevnik As tvrdi da Barselona neće štedjeti da pretekne Mančester siti u borbi za angažovanjem sjajnog 21-godišnjeg zadnjeg veznog.

Barselona u Vajglu vidi alternativu za Serđija Busketsa, koji ima 28 godina. Pep Gvardiola je, sa druge strane, odmah po preuzimanju Mančester sitija naznačio kao jednu od prioretnih akcija dovođenje Vajgla.

A trener Borusije Dortmund, Tomas Tuhel, je odmah po preuzimanju struke u "milionerima", doveo Vajgla za svega 2,5 miliona!

Bonus video: