Ispred Ozila je samo Kantona

Ozil je upisao 36 asistencija, tri manje od legende Mančester junajteda
0 komentar(a)
Mesut Ozil, Foto: Reuters
Mesut Ozil, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.12.2016. 18:19h

Aleksis Sančes je Arsenalov motor, čovjek bez kojeg Arsen Venger teško može, a Mesut Ozil igrač koji u svakom trenutku potezom može da riješi utakmicu.

I kada to uradi, po pravilu, bude to neka magična asistencija kao u duelu protiv VBA kada je u 86. minutu centrirao, a Olivije Žiru pogodio za tri boda...

Duel na Boksing dej je bio ujedno i 100. premijerligaški za Njemca, a asistencija za gol Francuzu 36. od kada je prije tri i po godine pojačao "tobdžije" iz Real Madrida.

Samo je jedan fudbaler u prvih 100 utakmica u najjačoj engleskoj ligi imao više asistencija od Ozila - u pitanju je Erik Kantona, legenda Mančester junajteda, koji je namjestio 39 pogodaka.

Ozil je, na primjer, iza sebe ostavio Portugalca Nanija (34 asistencije u dresu „crvenih đavola”), Huana Matu (31), ali i Denisa Bergkampa i Nolberta Solana koji su u prvih 100 mečeva podijelili po 30 asistencija.

Ozilu jedan dio navijača i anlitičara često zamjera na indolentnosti, nedavno su mu „na dušu” stavili primljene golove u porazima od Evertona i Mančester sitija, ali Venger zna da nekadašnji fudbaler Verdera mnogo više može da pomogne pred golom protivnika.

Uostalom, 20 golova i 36 asistencija u 100 utakmica u Premijer ligi govore sve...

Bonus video: