"Lisice" u zamci - šta je pošlo po zlu?

"Prošle sezone sve je bilo na našoj strani, počev od sreće, a ove sezone – sve je protiv nas. I sreća takođe", rekao je Ranijeri
60 pregleda 0 komentar(a)
Lester, Foto: Reuters
Lester, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.12.2016. 10:32h

Fudbaleri Lestera ostvarili su jedan od najvećih sportskih podviga u godini na izmaku, osvajanjem titule prvaka Engleske.

Krajem decembra 2016. “lisice” su imale 40 bodova, a sada razmišljaju kako da do te brojke dođu do kraja sezone i izbjegnu ispadanje.

Gdje je Lester pogriješio? Da li je, uostalom, i napravljena neka greška?

Da li je borba za opstanak sudbina “lisica”, a titula neobjašnjivo dostignuće, spoj nevjerovatnog spleta okolnosti?

"Prošle sezone sve je bilo na našoj strani, počev od sreće, a ove sezone – sve je protiv nas. I sreća takođe. Ovo nije nešto što nismo mogli da pretpostavimo, mi smo u ozbiljnoj borbi za opstanak I prihvatamo takav status apsolutno mirno", rekao je Klaudio Ranijeri.

Lester je sinoć imao priliku da se odlijepi od dna, ali je nakon meča sa Evertonom situacija još gora. Šampion je na svom terenu izgubio 2:0 I na tri boda je od zone ispadanja.

"Ovo je sezona uspona i padova. Taman kada napravimo nešto dobro, uslijedi negativna serija. Nemamo konstantnost, razbijemo Mančester siti, a djelujemo nemoćno naredna tri meča. Međutim, ne gubimo samopouzdanje, a ne smijemo da gubimo glavu. Mirnoća i shvatanje da za svaki bod moramo da se izborimo su veoma važni", kazao je trener Lestera.

Lester je ove sezone izgubio sve što ga je krasilo prošle. Partnerstvo Marez-Vardi ne funkcioniše, ogoljene su I slabosti odbrambenog tandema Hut – Morgan, a odlazak Kantea bio je, ispostavilo se, nenadoknadiv gubitak.

Od ekipe koja je “grizla” u , a “ujedala” u napadu, I iz kontranapada, Lester je postao tim koji nema balans.

Sam podatak da su u prošle sezone Ranijerijevi izabranici osvojili 41 bod u gostima, a da su sa devet gostovanja u dosadašnjem dijelu šampionata donijeli samo dva, govori o tome da su izgubili šampinski koncept.

"Znam da su navijači razočarani, ali veoma je važno da nas podržavaju I razumiju realnost. Moramo, međutim, da ih ubijedimo da zaslužujemo istu podršku kakvu smo imali prošle sezone, iako su ciljevi različiti. Samo jedinstveni možemo da ostvarimo ono što želimo", naglasio je Ranijeri.

Lester će godinu završiti u subotu, u još jednom važnom meču na King Pauer stadionu, protiv Vest Hema.

Pobjeda ili ambis – trećeg puta nema za šampiona Engleske.

Bonus video: