Od Donarume do "bika" Belotija

U idealnom timu nema asova poput Iguiana, Ikardija, Salaha, Džeka...
0 komentar(a)
Đanluiđi Donaruma, Foto: Reuters
Đanluiđi Donaruma, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.12.2016. 20:29h

Specijalizovani fudbalski sajt "Goal.com" sumirao je prvi dio sezone u Seriji A i napravio idealni tim s kojim se vjerovatno ne bi složili navijači Juventusa (u njemu nije Gonsalo Iguain), Intera (preskočen je Mauro Ikardi) ili Rome (u sastavi nema mjesta za Mohameda Salaha, Dijega Perotija ili Edina Džeka)...

Ali, polusezona je bila takva da su u formaciji 3-4-2-1 prostor u idealnom timu našli neki novi asovi - po dvojica su iz Atalante, Torina, Juvea i Napolija, te po jedan iz Milana, Rome i Fiorentine.

GOLMAN

ĐANLUIĐI DONARUMA (MILAN)

Mladi golman Milana je prošle godine bio senzacija, a ove je čuvar mreže koji polako postaje nasljednik Đanluiđija Bufona.

Donaruma je sam donio "rosonerima" makar desetak bodova bravuroznim odbranama, a klasu je pokazao i prije dva dana kada je Milan na penale osvojio Superkup protiv Juventusa...

ODBRANA

DANIJELE RUGANI (JUVENTUS)

Juventusov trio BBC u posljednjoj liniji (Barzalji, Bonući, Kjelini) ove sezone je morao da se razdvoji zbog čestih povreda, a šansu je iskoristio 22-godišnji Rugani.

"Juve u njemu ima štopera za narednih 10-15 godina", rekao je Kjelini.

MATIJA KALDARA (ATALANTA)

Kaldara je odigrao perfektno prvi dio sezone u dresu Atalante.

Idol mu je upravo Kjelini, a 22-godišnji fudbaler bi brzo trebalo i da zaigra sa igračem kojem se divi, jer informacije sa Apenina govore da će pojačati Juve, pitanje je samo da li sada ili na kraju sezone.

KOSTAS MANOLAS (ROMA)

Roma je ljetos odbila oko 40 miliona eura od Čelsija za Manolasa, a kasnije se vidjelo i zbog čega - Grk je najpouzdaniji igrač u posljednjoj liniji "vučice".

Nije isključeno da Manolas na kraju sezone i napusti Romu, ali cijena mu sigurno neće pasti.

SREDINA

DAVIDE ZAPAKOSTA (TORINO)

U pitanju je potencijalni italijanski reprezentativac i momak koji se specijalizovao za ulogu "fulbeka" u formaciji 3-5-2 kod bivšeg trenera Torina Đanpjera Venture.

U međuvremenu je na "Komunale" stigao Siniša Mihajlović, promijenio formaciju, pa Zapakosta igra i krilo i po potrebi beka, ali je uglavnom nezamjenjiv.

FRANK KESI (ATALANTA)

U Italiji Kesija već zovu "novi Jaja Ture", a ko ga je gledao u duelima protiv velikana jasno mu je i zašto je dobio takav nadimak.

Kesi je otkrovenje, u Seriji A se priča o njemu kao zvijezdi koja će tek da napravi bum, a Juve ga je navodno već kaparisao.

MAREK HAMŠIK (NAPOLI)

Iskusni Hamšik je jedan od zaštitnih znakova italijanskog fudbala. Slovak je sa pet golova i sedam asistencija najproduktivniji vezista u ligi.

ALEKS SANDRO (JUVENTUS)

Aleks Sandro se ove sezone ustalio u prvom timu Juventusa - Masimilijano Alegri ga više ne forsira kao beka, već uglavnom igra u veznom redu.

Doduše, možda je u idealnom timu umjesto njega bilo mjesta na primjer za Susa iz Milana ili Falkea iz Torina...

NAPAD

FEDERIKO BERNARDESKI (FIORENTINA)

Uz Domenika Berardija iz Sasuola i Manola Gabjadinija iz Napolija, Bernardeski je najcjenjeniji mladi italijanski napadač.

Trener Fiorentine Paulo Souza je nedavno naljutio čelnike kluba kada je rekao da Bernardeski zaslužuje da igra u većem klubu, a mladi fudbaler je pokazao da je Portugalac sigurno u pravu.

DRIS MERTENS (NAPOLI)

Nakon odlaska Iguaina u Juve, pa teške povrede Arkadijuša Milika, Napolitance je sačuvao Dris Mertens. Dao je ukupno 11 golova do sada, a čak osam u posljednja tri meča u Seriji A u 2016.

ANDREA BELOTI (TORINO)

Andrea Beloti je dao gol manje od Ikardija, prvog strijelca lige sa 14 pogodaka, ali je uz Kesija i Kaldaru sigurno najveće otkrovenje prvog dijela sezone 2015/16.

Siniša Mihajlović je za njega rekao da je tip napadača koji se savršeno uklapa u njegovu koncepciju, a koliko ga cijeni klub govori podatak da mu je otkupna klauzula 100 miliona.

Bonus video: