Praznik fudbala u Engleskoj

„Plavci” imaju šest bodova više od Liverpula, sedam od Mančester sitija, sve to pred meč koji ne bi trebalo da im predstavlja problem, jer od 16 časova dočekuju Bornmut
0 komentar(a)
Antonio Konte, Foto: Reuters
Antonio Konte, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.12.2016. 10:14h

Božić je u Engleskoj uvijek u znaku fudbala, tradicija govori da će danas navijači familijarno napuniti svaki stadion u Premijer ligi - na redu je kultni Boksing dej, kolo koje na Ostrvu ponudi sve i svašta.

I, kako to obično biva, pred Boksing dej se najviše priča o lideru - u ovom slučaju o Čelsiju.

„Plavci” imaju šest bodova više od Liverpula, sedam od Mančester sitija, sve to pred meč koji ne bi trebalo da im predstavlja problem, jer od 16 časova dočekuju Bornmut.

„Znam da se sezona u Engleskoj dijeli na prije i poslije Boksing deja. Srećan sam što sam dio ovakve lige, ali to ne znači da sada treba da pravimo euforiju i meč protiv Bornmuta gledamo kao da je presudan. Sami sebi stvaramo tenziju pred svaku utakmicu, ali nema straha”, rekao je menadžer Čelsija Antonio Konte.

Čelsijevo samopouzdanje je ogromno nakon 11 vezanih trijumfa, ali u ovaj meč ulazi bez suspendovanih Dijega Koste i N'Goloa Kantea.

„Faliće nam, ali mi smo tim”, dodao je Italijan.

Današnji program počinje utakmicom Votforda i Kristal Palasa od 13.30 časova. Na klupi gostiju će debitovati Sem Alardajs, koji je prije nekoliko dana preuzeo Palas nakon odlaska Alana Pardjua.

Alardajsu će Kristal Palas biti šesti klub u Premijer ligi, nakon Boltona, Njukasla, Blekburna, Vest Hema i Sanderlenda.

„Donosim iskustvo. I moram da priznam da mi se dopada tim koji imam na raspolaganju”, poručio je na predstavljanju Big Sem.

Arsenal u eri Arsena Vengera nije poznat kao tim koji briljira od početka decembra do sredine januara, a isti slučaj je i ovog puta - „tobdžije” u meč sa VBA u Londonu ulaze nakon poraza od Evertona i Mančester sitija.

Arsenal je u oba meča u gostima vodio, a poražen je identičnim rezultatom - 2:1.

„Nismo imali sreće ni u jednoj od te dvije utakmice i moramo što prije da ih zaboravimo”, ističe Venger.

Mančester junajted dočekuje Sanderlend i biće to povratak Dejvida Mojesa na „Old traford”, nakon neslavne epizode koju je imao u klubu u sezoni 2013/14.

„Junajted je odustao od tradicije da ga vode britanski menadžeri”, istakao je Mojes pred ovaj duel.

„Crveni đavoli”, s druge strane, traže četvrtu pobjedu zaredom u prvenstvu, a petu ako se računa Liga Evrope.

„Ne sviđa mi se raspored lige. Ako ga analizirate vidjećete da je napravljen da nekom da više odmora, a nekom mnogo manje”, istakao je Murinjo u svom stilu.

Mančester siti gostuje Halu, Pep Gvardiola će se prvi put sresti sa čarima Boksing deja.

„Pričao sam sa igračima, najviše sa Davidom Silvom, i dali su mi nekoliko važnih savjeta u vezi Boksing deja. Za kratko vrijeme u Engleskoj sam naučio da ne postoje lake utakmice”, rekao je Gvardiola.

U tim se vraća Fernandinjo, dok će Serhio Aguero odraditi posljednji od četiri meča suspenzije nakon udaranja Davida Luiza u derbiju protiv Čelsija.

Raspored - danas

Votford - Kristal Palas (13.30)

Arsenal - VBA (16)

Barnli - Midlsbro (16)

Čelsi - Bornmut (16)

Mančester junajted - Sanderlend (16)

Lester - Everton (16)

Svonsi - Vest Hem (16)

Hal - Mančester siti (18.30)

Utorak

Liverpul - Stouk (18.15)

Srijeda

Sautempton - Totenhem (20.45)

Bonus video: