Afera još traje: Ronaldo priznao da je platio djevojci 375 hiljada dolara da bi ćutala - Vijesti.me
NOVI DOKUMENTI

Afera još traje: Ronaldo priznao da je platio djevojci 375 hiljada dolara da bi ćutala

Nedavno je Okružno državno tužilaštvo u Klarku (SAD) donijelo odluku da neće podnijeti tužbu protiv Ronalda jer "tvrdnje o seksualnom napadu ne mogu biti dokazane izvan razumne sumnje"

Ronaldo sa djevojkom Georginom Rodriges
Ronaldo sa djevojkom Georginom Rodriges (Foto: Reuters)

Slučaj Ronaldo - Majorga još traje - dokumenti do kojih su došli američki mediji pokazuju da je Portugalac priznao da je 2010. godine platio djevojci 375 hiljada dolara kako sa optužbama o silovanju ne bi izlazila u javnost.

Svjetski mediji su i ranije javljali da je postojao dogovor i ugovor o ćutanju, ali sada se prvi put pojavljuje i pisani trag da je došlo do isplate novca.

Nakon što se pojavio dokument kojim se potvrđuje da Ronaldo platio Majorgi da ćuti, njegovi advokati su saopštili da je riječ o isplati kojom se ne priznaje zločin, već da se na taj način izbjegla medijska euforija, kakva je i nastala prošle godine.

Majorga tvrdi da je u junu 2009. Ronaldu jasno dala do znanja kako ne želi seksualni odnos, sa njim, ali da ju je on odvukao u spavaću sobu i silovao.

Amerikanka je već 2009. podnijela tužbu, da bi popustila pod pritiskom Ronaldovih advokata i pristala na vansudsku nagodbu. Na pitanje zašto je uzela novac i ćutala godinama, Majorga je navela kako je bila "uplašema zbog njegove slave i popularnosti". Tvrdi i kako se zbog svega odala alkoholu te da je često pomišljala na samoubistvo. 

Nedavno je Okružno državno tužilaštvo u Klarku (SAD) donijelo odluku da neće podnijeti tužbu protiv Ronalda jer "tvrdnje o seksualnom napadu ne mogu biti dokazane izvan razumne sumnje".

Majorgin advokatski tim najavio je da će uložiti žalbu i da će pokrenuti novi postupak...


Vidi sve komentare