Bajern traži trenera, Niko Kovač napustio Minhen

U mečevima sa Olimpijakosom i Borusijom tim će voditi Hansi Flik
12149 pregleda 3 komentar(a)
Niko Kovač, Foto: Beta/AP
Niko Kovač, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 03.11.2019. 21:12h

Čelnici Bajerna nisu oprostili brodolomu Frankfurtu i najubjedljivi ligaški poraz nakon 10 godina (5:1), pa je trener Niko Kovač smijenjen nakon niza sastanaka, prenijeli su njemački mediji.

Prve najave su bile da će hrvatski stručnjak ostati na klupi, da ima uslovnu podršku koja zavisi od rezultata ove sedmice u duelima sa Olimpijakosom u Ligi šampiona i Borusijom iz Dortmunda u Bundesligi.

"Znam kako stvari funkcionišu u ovom poslu, nisam naivan. Prošle sezone nisam odustao, kasnije smo osvojili duplu krunu. Neću odustati ni sada", rekao je Kovač nakon debakla od Ajntrahta.

Mediji bliski klubu sa "Alijanc arene" su objavili da su Kovač i Bajern sporazumno raskinuli ugovor, a brzo je stigla i potvrda...

Ekipu će u duelima sa Olimpijakosom i Borusijom voditi dosadašnji član stručnog štaba Hansi Flik.

Kovač je prošlog ljeta na klupi Bajerna naslijedio Jupa Hajnkesa i osvojio Bundesligu i Kup Njemačke.

Novinari se još ne usuđuju da licitiraju s imenima potencijalnih nasljednika Kovača, mada se odavno spekuliše da bi na kraju sezone mogao da u Minhen stigne Ralf Rangnik, glavni operativac kompanije Red Bul u čijem su vlasništvu Lajpcig, Salcburg, američki Njujork...

Rangnik ima 61 godinu, jedan je od cjenjenijih stručnjaka posljednjih 20 godina u Njemačkoj, a u karijeri je između ostalih vodio Šalke, Štutgart, Hanover... U dva navrata je bio i trener Lajpciga (u sezoni 2015/16. i 2018/19).

Pominje se i ime Masimilijana Alegrija.

Bonus video: